Lübnan Usulü Humus Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Lübnan Usulü Humus Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    LoveNess
    Bayan Üye
    Reklam

    Lübnan Usulü Humus Tarifi

    Reklam



    Lübnan Usulü Humus Tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler
    • nohut konserve 500 gr'lik (veya haslanmis esdegeri)
    • 3 dis sarimsak, rendelenmis
    • Tuz
    • 1 limon suyu
    • (Sinirsiz) zeytinyagi
    • 2 yemek kasigi tahin
    • Sumak
    • Yarim nar, tanelenmis

    Yapılışı
    Nohut iyice yumusayincaya kadar haslanir (yaklasik yarim saat). Suyu suzulur. Nohut + sarimsak + limon suyu + zeytinyagi + tuz + (kivama gore) birkac kasik su karisimi rondodan (blender) gecirilir. Karisima tahin eklenir, tekrar karistirilir puremsi bir kivam elde edilinceye kadar. Istediginiz kivami elde etmek icin su ve / veya zeytinyagi eklenebilir. Humus servis tabagina alinir, ortasinda kuyu acilir ve nar taneleri ile doldurulur. Istege gore sizma zeytinyagi gezdirilebilir. Son olarak sumak serpilir.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Lübnan Usulü Humus Tarifi

    Reklam



    farklı lezzetlerin bir araya toplandığı bir tarif. Lübnan yemekleri Türk insanı için yabancı ve uzak olsa da nasıl bir tat olduğunu denemekte fayda bulunmaktadır.







+ Yorum Gönder
lübnan usulü humus
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi