Sacher turtası (Sachertorte) - Avusturya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Sacher turtası (Sachertorte) - Avusturya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Sacher turtası (Sachertorte) - Avusturya

    Reklam



    Sacher turtası (Sachertorte) - Avusturya

    Forum Alev
    Malzemeler

    * 130 g margarin (oda sıcaklığında)
    * 110 g toz şeker
    * 6 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)
    * 130 g bitter çikolata
    * 130 g un
    * 150 g marmelat (hepsi olur ama kayısı ya da şeftali önerilir)
    * 110 g şeker (evet, biliyorum, yazmıştık. Bir 110 grama daha ihtiyacımız olacak)


    Tarif Bilgileri
    Kategori: Avusturya Mutf
    Puanı: 5
    Tarifi Yazdır

    Yapılışı

    Margarini ve 110 g şekeri köpürene dek mikser ile çırpın. Yumurta sarılarını teker teker ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kapta benmari usulü (ocağa koyacağınız su dolu bir tencerenin içine oturttuğunuz başka bir kapta yavaş yavaş eriterek) erittiğiniz çikolatayı ekleyin. İyice karıştırın. Bu arada biraz çabuk olmanız gerekecek. Başka bir kapta yumurta aklarını ve diğer 110 g şekeri köpük köpük oluncaya değin çırpın. Bunu yavaş yavaş hamurunuza ekleyin. Unu da yavaş yavaş ilave ederek hamurunuzu tamamlayın.

    Hamurunuzu hafif yağladığınız kalıba dökün. 150 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Çıkarınca bir süre soğuması için beklemelisiniz.

    Soğuduktan sonra keki eşit olarak üç kat halinde kesin. İlk katı servis tabağına alın ve üzerine marmelatınızdan sürün. Üzerine orta katı kapatın. Yine marmelat sürün. En son katı da kapattıktan sonra yine marmelat sürmelisiniz...

    Keki tamamlamak için çikolata sosu yapmalısınız. Bunun için;
    300 g toz şeker
    250 g bitter çikolata
    120 g su

    Toz şeker ve suyu tencereye alın. Kısık ateşte şeker erimeye başlayınca parçaladığınız çikolatalarınızı ekleyin. Sürekli karıştırarak çikolatanın da erimesini sağlayın. 5-6 dakika pişirdikten sonra tencerenizi soğuk su (hatta buzlu su) dolu başka bir kabın içine oturtun. Sürekli karıştırarak ılımasını ve koyulaşmasını sağlayın. İşte bu sırada sosunuzu kekinizin üzerine sürebilirsiniz artık. Kekin etrafına da sürmeyi ihmal etmeyin. Spatula ya da büyük bir bıçağın sırtı ile kekin üzerindeki ve etrafındaki sosu düzeltin. Soğuması ve sosun katılaşması için bir süre buzdolabında bekletmelisiniz.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Sacher turtası (Sachertorte) - Avusturya

    Reklam



    Bu pasta tarifi pastahanelerde satılan göze ve damağa hitap eden tariflerden bir farklı yoktur. Çikolatalı ve meyveli sevenler bu tarifi deneyebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi