Hindi Şinitzel - Avusturya

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Hindi Şinitzel - Avusturya ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Hindi Şinitzel - Avusturya

    Reklam



    Hindi Şinitzel - Avusturya

    Forum Alev
    Malzemeler
    • herbiri 180gr. ağırlığında 4 adet şnitzel
    • kızartmak için bitkisel yağ
    • tuz, karabiber
    • 2 çay kaşığı hardal
    • Sos için: 1 havuç, 1 beyaz soğan, 1/8 kereviz yumrusu, 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı kıyılmış gebre, 1 dal kekikotu, 1/8 litre beyaz şarap, ¥ litre tavuk suyu, ¥ litre krema, 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz, 40gr. tereyağı (soğuk) veya 1 çay
    Yapılışı


    Şnitzellere tuz ve karabiber ektikten sonra biraz hardal sürün. Bir tavada yağı ısıtın, etlerin her iki tarafını da kahverengi olana kadar kızarttıktan sonra tavadan alın, alufolyeye sararak bekletmeye bırakın. Kereviz, havuç ve soğanı soyun, küçük küçük doğrayın, sebzeleri de iyice kızartın. Salça ekleyin, biraz daha kızarttktan sonra beyaz şarabı dökün, ardından tavuk suyunu ekleyin ve su yarıya inene dek kaynatın. Kremayı ekledikten sonra 3 dakika kadar hafifçe kaynatmaya devam edin. Eti, gebreyi, ve kekik otunu sosa ekleyerek, fırında 200 derecede ağzını kapatarak buğulamaya bırakın.(Etin sosun içinde olması gerekir,(gerekirse tavuk suyu veya sadece su ekleyin). Etleri sostan çıkardıktan sonra sosa tereyağını veya unu ekleyin. Kıyılmış maydanoz, tuz ve karabıberle tat katın. Yan yemek olarak yerelması püresi hazırlayın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hindi Şinitzel - Avusturya

    Reklam



    Baharatlı kızartılmış bir et yemeği isteyenler için tavsiye edilecek bir tarif. Et haşlandıktan sonra hazırlanan baharat sosuna bulanıp fırında kızarması için bir süre pişirilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi