Arap Kadayıfı Yapılışı, Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Arap Kadayıfı Yapılışı, Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Arap Kadayıfı Yapılışı, Tarifi

    Reklam



    Arap Kadayıfı Yapılışı, Tarifi

    Forum Alev

    Malzemeler
    5 adet yassı kadayıf
    3 adet yumurta (çırpılmış)
    1 bardak un
    1 su bardağı süt
    250 gr çiçek yağı
    450 gr şeker
    600 gr su
    Yarım limon
    50 gr çekilmiş yeşil fıstık
    Yemeğin Tarifi
    Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.
    Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.
    Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Arap Kadayıfı Yapılışı, Tarifi

    Reklam



    Kolay bir tatlı tariflerinden biri olan Arap kadayıfı, hemen hazırlanabilecek bir tatlı türüdür. Alışık olduğumuz tatların dışına çıkarak bu tür tatları da denemekte fayda vardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi