Danimarka çöreği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Danimarka çöreği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Danimarka çöreği

    Reklam



    Danimarka çöreği

    Forum Alev
    DANİMARKA ÇÖREĞİ

    Malzemesi:
    250 gram un
    20 gr. kuru maya
    25 gram margarin (içine)
    175 gram margarin (ortasına)
    10 gram pudra şekeri
    100 gram süt
    tuz
    üstüne:
    200 gram pastacı kreması
    1 adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı:
    Hamur tahtasına unu eledikten sonra unu tahmini olarak dörde bölün. Sonra da onun sadece bir kısmının ortasını havuz gibi açm ve buraya , az ılık sütte ezilerek macun haline getirilmiş bira mayası He sütün üçte birini katarak yoğurun. Sıkıca bir hamur yapın ve Üstlerine de katan unları katarak, hamur kabarıncaya kadar aşağı yukarı 45 dakika bir tarafa bırakır Sonra bu az hamur ve unlara tuz, 10 gram pudra şekeri, yumuşatılmış 1 gram margarin ile az ılık olmak üzere kalan sütü de katın, iyice yoğurar. hamur yapın. Sonra bu hamuru içi yağlanmış, küçük bir tencereye koyanı üstünü hafifçe yayın ve kabarması için ılıkça bir yerde bir saat kadar kabarmaya bırakın. Sonra da hamuru kabı ile buzdolabına koyarak yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra hamuru buzdolabından çıkararak, hamur tahtasının üzerinde merdane ile 40-45 santim uzunluğunda açın. Açılan hamurun üçte iki kısmına küçük ceviz büyüklüğünde parçalara kopartılmış 175 gram margarini sıralayın. Sonra da üçte bir yağsız olan tarafı yağlı kısmın yarı kısmına kadar katlayın, ikiye katlanmış tarafı da diğer yağlı katın üstüne çevirerek hamuru üçe katlayın. Sonra hamuru merdane ile 60-65 santim kadar uzattıktan sonra, hamuru tekrar üçe katlayın ve bir saat buzdolabında dinlendirin. Bir saat sonra hamuru tekrar merdane ite 60-65 santim kadar uzatarak üçe katlayın. Bu işlemi bir kere daha tekrarladıktan sonra yine hamuru buzdolabında bir saat dinlendirin. Bir saat sonra hamuru yarım parmak kalınlığında dört köşe açtıktan sonra bundan 8 santim uzunluğunda uzun şeritler kesin ve kesilen her şeriti de yine sekiz santim uzunluğunda kesmek suretiyle bütün hamuru sekizer santimetre kare olarak küçük parçalara kesin. Sonra da her dört köşe hamurun tam ortasına pastacı kremasından yarım kaşık koyarak hamurların dört bir ucunu kremanın üstünde birleştiriri. Bunları bir fırın tepsisine yerleştirin. Özerlerine fırça ile bir yumurta sarısı sürün, sonra hamurları orta ısıdaki fırında 20-25 dakika ptşirlnve servis yapın.



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Danimarka çöreği

    Reklam



    Çörek kahvaltılarda misafirler için ya da ev halkı için içeceklerin yanında aparatif olarak yapılan ve beğenerek yenilen bir tariftir. Danimarka usulü çörek tariflerimizden uzak olmayan bir tarif olduğu için denenebilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi