Meksika Mutfağı

+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Meksika Mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 13
    Gönülce
    Özel Üye
    Reklam

    --->: Meksika Mutfağı

    Reklam



    Meksika Fiesta Salatası


    6 kişilikMalzemeler :
    1 marul
    1 kış armudu
    1 soğan
    4 domates
    1 yeşil biber
    1,5 çay kaşığı kırmızı biber
    4 çorba kaşığı sirke
    Tuz


    Hazırlanışı :
    Marulları küçük parçalar halinde doğrayarak büyük bir kaba yerleştirin. Soyulmuş ve doğranmış domatesleri üstüne koyun ve soyulmuş kış armudu dilimlerini sıralayın. Üzerine soğanla tohumları temizlenmiş ve doğranmış yeşil biberi serpiştirin. Tuzu, kırmızı biberi ve sirkeyi yağla karıştırarak salatanın üzerine dökün ve hemen servis yapın.


    ForumAlev --->: Meksika Mutfağı

  2. 14
    Gönülce
    Özel Üye
    Meksika Çorbası


    ( 6 kişilik )Malzemeler :
    1 kg. domates
    250 gr. kıyma
    1 soğan
    1 dilim ekmek
    1 yumurta
    5 su bardağı su
    2 çorba kaşığı tereyağ
    1 diş sarımsak
    1 kahve kaşığı kırmızı biber


    Hazırlanışı :
    Bir tencerede tereyağını eritin. Kabaca doğradığınız soğanları ekleyerek pembeleşene kadar pişirin. Kırmızı biberi katıp yarım dakika pişirdikten sonra domatesleri ve suyu da ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip orta ateşte suyun yarısını çekene kadar pişirin.

    Köftesini hazırlamak için bir kaseye kıymayı, ufalanmış ekmeği, yumurta, sarımsak ve 1 çay kaşığı tuzu koyup iyice yoğurun.Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp çorbanın içine atın. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte pişirin.









  3. 15
    Gönülce
    Özel Üye
    Baharlı Barbunya Fasulyesi


    (4 kişilik)Malzemeler :
    1/2 kg. barbunya fasulyesi
    1 adet kıyılmış soğan
    1 diş dövülmüş sarımsak
    50 gr. içyağı
    Karabiber
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Fasulyeyi yıkayın ve soğan, sarımsakla birlikte bir tencereye koyun. Fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun ve kaynatın.


    Sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar tıkırdatın. Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tadına bakarak tuz ve biber ilave edin.

    Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.

    Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun. Yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.

    Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilave edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.








  4. 16
    LoveNess
    Bayan Üye
    Meksika , Meksika Mutfağı ve LezzetLeri


+ Yorum Gönder
2. Sayfa BirinciBirinci 12
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi