Meksika Mutfağı

+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 Sonuncu8Sonuncu9
Yemekler ve Dünya Mutfakları Bölümünden Meksika Mutfağı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    elifizmir
    Özel Üye
    Reklam

    Meksika Mutfağı

    Reklam



    Meksika Mutfağı

    Forum Alev
    Meksikan Karnibahar



    Malzemeler:

    1 orta boy karnabahar
    1 doğranmış soğan
    50 gr margarin
    1 çorba kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
    1 çorba kaşığı kapari
    1 demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 bardak su
    2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar
    200 gr beşamel sos



    Yapılışı:

    Karnabahar çiçeklerini tuzlu ve limonlu kaynar suda 10 dakika kadar haşlayın. Tuzlu ve limonlu sudan çıkararak süzdürün. Bir tencerede margarini eritin. Soğanı katarak pembe renk alıncaya kadar karıştırarak kavurun. Salça, biber, kapari, maydanoz, tuz ve suyunu katarak kaynatın. Karnabahar çiçeklerini koyun. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Isıya dayanıklı bir kaba alın ve üzerine beşamel sos ile kaşar rendesini serpin. 10-15 dakika üzeri hafif kızarana dek fırında bekletin. Ve sıcak olarak servis yapın.







  2. 2
    elifizmir
    Özel Üye

    --->: Meksika Mutfağı

    Reklam



    Tortilla (Gözleme)


    Malzemeler:

    25 çorba kaşığı mısır unu
    2 bardak ılık su
    1 çay kaşığı tuz




    Yapılışı

    Mısır unu bir kaba konur ve ılık su azar azar dökülerek katıca bir hamur yapılır. Tuz katılır.Yapılan hamurdan golf topu büyüklüğünde bir parça koparılır.
    Hamur parçası iki yağlı kağıdın arasına konulur ve oklavayla inceltilerek yaklaşık 10 santimlik bir yufka haline getirilir. Sonra kuru bir tavada veya saç üstünde her iki tarafı da 1 dakika pişirilir. Tortillanın alt yüzünde yanık lekeleri belirdiği zaman ters çevirilir. Kenarları hafifçe kendiliğinden kıvrılacak olan tortilla Meksika yemeklerinde ve pizza olarak kullanılabilir.








  3. 3
    elifizmir
    Özel Üye
    Kış Armudu Kremasi


    Malzemeler:

    Kış armudu 2 adet (İri, önce dondurulmuş, sonra soyularak çekirdekleri temizlenmiş ve küp şeklinde küçük parçalar halinde doğranmış)
    Limon suyu 2 çorba kaşığı
    Toz şeker 5 çorba kaşığı
    Yarım Limon (Dört ince dilime ayrılmış)





    Yapilisi:

    Bir kaşığın tersiyle küp halinde kesilmiş kış armudunu bir elekten ezerek geçirin. Elde ettiğiniz armut suyuna şekeri katın. Limonata bardağıyla, üzerini limon dilimleri ile süsleyerek, servis yapın








  4. 4
    elifizmir
    Özel Üye
    Baharli Barbunya Fasulyesi


    Malzemeler:

    Barbunya fasulyesi Yarım kilo
    Soğan (Kıyılmış) 1 adet
    Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş
    İç yağı 50 gr.
    Biber , Tuz





    Yapilisi:

    Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun. Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin.
    Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin. Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın.
    Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin.
    Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın.
    Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin. Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır.


  5. 5
    elifizmir
    Özel Üye
    Guakamole



    Malzemeler:

    3 tane olgunlasmis avokado
    1 orta boy domates
    1/2 sogan (orta boy)
    2 aci sivri biber
    1 çorba kasigi zeytinyag
    3-4 damla tabasco (aci istenirse)
    1 tatli kasigi krema veya avokado çekirdegi
    tuz



    Yapilisi:

    Olgunlasmis avokadolar bir kasikla kabuklarindan ayrilir ve çatalla iyice ezilir.Domatesin kabugu soyulur ve küçük küçük dogranir, yarim sogan çok ince kiyilir, ezilir.
    Aci biberler ince ince dogranir ve hepsi avokadoya eklenir.
    Zeytinyag ve tabasco eklenir.
    Guakamolenin kararmamasi için bir tatli kasigi krema ilave edilir, yok ise; en son avokadonun çekirdegi sosun ortasina yerlestirilebilinir.
    (Ayni zamanda dekoratif bir görünüm saglar)
    Hepsi karistirilir.
    Tuz ayari istege göre yapilir.
    Panço veya cips ile yenmek üzere servis yapilir.




  6. 6
    elifizmir
    Özel Üye
    Tako - Picadillo



    Malzemeler:

    4 kisilik
    4 adet tako (büyük marketlerde paket olarak bulabilirisniz)
    25 gr margarin
    aci biber sosu
    1 adet orta boy sogan
    675 gr dana kiyma
    175 gr domates salçasi
    400 gr domates
    1'er çay kasigi tarçin ve toz seker
    2 çorba kasigi kirmizi sarap
    bir tutam kuru üzüm
    biraz karanfil



    Yapilisi:

    Margarini tavaya alin ve kiyilmis soganla birlikte kavurun.
    Isiyi yükselterek kiymayi da üzerine ekleyin.
    Kirmizi biber ve aci biber sosu hariç tüm malzemeyi ekleyin ve karistirin. Yaklasik 85-90 dakika kapagi açik olarak pisirin.
    Kirmizi biberi ve aci sosu ekleyin, takolarin içlerine paylastirin.
    Sicak servis yapin.





  7. 7
    elifizmir
    Özel Üye
    Sabana Steak


    Malzemeler:

    1 kisilik
    1 tatli kasigi margarin
    200 gr dana biftek
    1 çorba kasigi soya sosu


    Sosu için:

    4 dilim ince dogranmis jambon
    1 adet yesil biber
    10 adet mantar
    1/2 adet sogan
    3 çorba kasigi aci sos
    yeterli miktarda kasar rendesi


  8. 8
    elifizmir
    Özel Üye
    Gazpachio / Soguk Sebze Corbasi



    Malzemeler:

    3 adet Domates
    2 adet Yeşil biber
    2 adet Salatalık
    1 adet Kırmızı soğan
    1/4 su bardağı Sızma zeytinyağı
    Soğuk su
    2 diş Sarımsak
    Tuz
    Kırmızı biber
    Maydanoz
    Reyhan
    Fesleğen
    Taze soğan (yeşil kısmı)
    Limon suyu



    Yapilisi:

    Domates, biber ve tüm yeşillikleri robota koyup çektikten sonra salatalık, zeytinyağı, limon, tuz, biber ve arzu edilen koyuluğu elde edecek kadar su ilave ettikten sonra buzdolabında bekletin.
    Servis yaparken her tabağa birer buz atın ve maydanozla dekore edin.
    Sıcak yaz günleri için ideal bir başlangıç olacaktır.




  9. 9
    elifizmir
    Özel Üye
    Meksika Köftesi



    Malzemeler :

    500 gr dana kıyma
    250 gr koyun kıyması
    1 yumurta
    1 soğan
    5 domates
    1 dilim ekmek
    1 diş sarımsak
    1 çay kaşığı nane
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı sıvı yağ



    Yapilisi:

    Bir kasede kıymaları, ufalanmış ekmeği, yumurta, tuz, karabiberi ve naneyi karıştırarak iyice yoğurun.
    Kıymadan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
    Yağı derin bir tavaya koyup köfteleri kızartın. Delikli kepçeyle kenara çıkarın. Soğanları tavaya atarak altın sarısı bir renk alana kadar kavurun.
    Diğer yanda domatesleri rendeleyin. Domates püresini ve sarımsağı soğanlara ekleyerek kapağını kapatıp, hafif ateşte 30 dakika pişirin.
    Tadına bakıp gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.
    Köfteleri servis tabağına yerleştirip üstüne hazırladığınız sosu dökün.
    Sicak servis yapin.





  10. 10
    elifizmir
    Özel Üye
    Meksika Usulü Nohut



    Malzemeler:

    300 gr nohut
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    6 dilim pastırma
    1 büyük soğan
    1 diş sarımsak
    1 küçük kırmızı dolmalık biber
    1 kahve kaşığı karabiber
    1 kahve kaşığı pul kırmızıbiber
    1 çay kaşığı kekik
    75 gr domates salçası



    Yapılışı:

    1 tatlı kaşığı tuz ile nohutları orta boy bir tencereye koyup, üstlerini örtene kadar su ekleyiniz. Tencereyi orta ateşe ayarlayip, suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşin altını kısıp 1 saat, nohutlar yumuşayana kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, nohutları süzerek bir kenara bırakınız. Orta boy bir tencerede, pastırmaları tereyağla hafifçe kavurup, soğan, sarmısak ve kırmızı dolmalık biberi ekleyerek 5-6 dakika, soğanlar pembeleşene kadar pişiriniz. Kalan 1/2 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pul kırmızıbiber, kekik, domates salçası ve nohutları ekleyip 10 dakika, arasıra karıştırarak pişiriniz. Tencereyi ateşten indirip, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına boşaltarak servis yapınız




  11. 11
    Gönülce
    Özel Üye

    --->: Meksika Mutfağı

    Reklam



    Meksika Usulü Mercimek

    4 kişilik Malzemeler :
    250 gr. mercimek
    1 adet defne yaprağı
    2 adet acı kırmızı biber
    3/4 lt. sebze suyu
    1 kutu parça domates
    120 gr. soğan
    400 gr. dolmalık biber
    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 diş sarımsak
    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı kekik
    1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı biber
    Acı biber sosu
    1 yemek kaşığı limon suyu
    1 paket mısır cipsi
    1 demet taze soğanın yeşil uçları




    Hazırlanışı :


    Mercimekleri, defne yaprağı ve kırmızı biberle birlikte 1/2 lt. sebze suyunda 30 dakika kaynatın. Domateslerin suyunu süzün. Soğanları soyun, minik küblere doğrayın. Dolmalık biberleri dörde bölün, çekirdeklerini çıkartın ve küçük küçük doğrayın.

    Biber ve soğanları kızgın yağda çevirin. Domates salçası, kekik, kırmızı biber ve ezilmiş sarmısağı katın. 1/4 lt. sebze suyu ilave edip 5 dakika hafifçe kaynatın.

    Parça domates, mercimek ve sosu karıştırın. Tuz, acı biber sosu ve limon suyu ile tatlandırın. 2 dakika pişirin. Taze soğanın yeşil uçlarını kıyıp üstüne serpin. Mısır cipsi ile birlikte servis yapın.



  12. 12
    Gönülce
    Özel Üye
    Meksika Usulü Pilav


    ( 4 kişilik ) Malzemeler :
    4 çorba kaşığı yağ
    1 soğan
    1 diş sarımsak
    1/2 kg. domates
    1 bardak pirinç
    3 bardak tavuk suyu
    1 bardak haşlanmış bezelye
    1 adet kış armudu
    Kırmızı biber
    Karabiber
    Tuz




    Hazırlanışı :
    Bir çorba kaşığı yağı bir tavada eriterek doğranmış soğanla,dövülmüş sarımsağı hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi tavaya atın ve domatesler iyice ezilinceye kadar karıştırarak hafif ateşte pişirin.

    Geri kalan 3 çorba kaşığı yağı başka bir tavada kızdırın ve pirinci ekleyin. Pirinç yağı çekip altın sarısı rengini alıncaya kadar kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra bir tencereye alın ve domates karışımını, tavuk suyunu katarak tuzunu, biberini ayarlayın. Tencereyi ateşin üzerine oturtarak kaynatın, bir kere karıştırıp kapağını kapatarak, hafif ateşte 15 dakika pişirin. Kırmızı biber ve dilimlenmiş kış armudu ile süsleyerek servis yapın.



+ Yorum Gönder
1. Sayfa 12 Sonuncu8Sonuncu9
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi