Kokoreç Tarifi - Kokoreç Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Kokoreç Tarifi - Kokoreç Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Kokoreç Tarifi - Kokoreç Nasıl Yapılır

    Reklam



    Kokoreç Tarifi - Kokoreç Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Malzemeler

    1 Hazır Kuzu Bağırsağı Sarması (sakatatçılarda bulabilirsiniz)

    1/4 Su Bardağı Rafine Yağ


    Yemeğin Tarifi

    Değişik ve lezzetli bir sakatat yemeği altın kokoreç,süt kuzusunun bağırsağından hazırlanır.

    Öteki mevsimlerdeki kuzu bağırsakları ile hazırlananlar lezzet bakımından aynı sonucu vermez.

    Kuzu bağırsak sarmasını evde hazırlamak oldukça güç olduğu için, aşağıdaki tarifte hazır olarak verilmiştir.
    Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız. Döner fırın tertibatının şişine kuzu bağırsağını takıp çalıştırınız. 40-50 dakika, her tarafı nar gibi olana kadar kızartınız.

    Kokoreci bir kesme tahtasına çıkarıp, keskin bir bıçakla 1 cm kalınlığında dilimleyiniz.

    Izgaranızı yakıp ısıtınız. Kokoreç dilimlerini ızgaraya koyup 2-3 dakika, her iki yanlarını yeniden ızgara ederek pişirdikten sonra yanında ızgara edilmiş domates ve sivri biberle servis ediniz.Üzerine bol kimyon ve karabiber arzu edilen baharat koyun




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kokoreç Tarifi - Kokoreç Nasıl Yapılır

    Reklam



    Kokoreç yemeği genelde dışarıda yapılan bir yemek türü olsa da çok sevenler evde değişiklik yaparak evde hazırlaması da kolay olacaktır.







+ Yorum Gönder
kokoreç nasıl yapılır tarifi
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi