Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı

    Reklam



    Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı

    Forum Alev
    Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı

    Gerekli Malzemeler:

    Kuşbaşı Kuzu eti (1 kg)
    Soğan (2 adet)
    Kuru erik (1 su bardağı, 400 gram)
    Margarin (2 çorba kaşığı)
    Maydanoz (yarım demet)
    Su (2 su bardağı sıcak su)
    Tuz (1 tatlı kaşığı)


    Tarifi

    Erikleri önceden sıcak suda 1 saat bekleterek yumuşamaya bırakın. Süzdürerek sudan alıp, çekirdeklerini çıkarın.

    2 çorba kaşığı margarini tencerede eritin. Bu sırada 2 adet soğanı ince ince kıyın. Yağ kızınca soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
    Kavrulmuş soğanlara 1 kg kuzu etini ilave edin. Etler, suyunu çekinceye kadar kavurmayı sürdürün.

    İçine 1 su bardağı kuru erik ekleyin. Tencereye 1 Tatlı kaşığı tuz atın. 2 su bardağı suyu dökün ve tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 10 dakika pişirin.

    Yarım demet maydanozu ince ince kıydıktan sonra yemeğin üzerini süsleyebilirsiniz.



    alıntı




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Erikli Kebap - Kebap Tarifi - Erikli Kebap Yapılışı

    Reklam



    Erikli kebap tarifini kebap çeşitlerini yapa restorantlarda yapılan bir çeşit olup oldukça beğenilen bir yemektir. Eriğin vermiş olduğu tat harikadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi