Patates Püreli Taş Kebabı tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Patates Püreli Taş Kebabı tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Patates Püreli Taş Kebabı tarifi

    Reklam



    Patates Püreli Taş Kebabı tarifi

    Forum Alev
    Patates Püreli Tas Kebabı - tas kebebı nasıl yapılır - patates püreli tas kebabı tarifi



    Malzemeler-

    500 gr kuşbaşı dana eti
    1 adet küp küp doğranmış soğan
    1 yemek kaşığı domates salçası
    3 adet rendelenmiş domates
    1 adet kesme şeker
    1 tatlı kaşığı un
    1 tatlı kaşığı sirke
    1 adet defne yaprağı
    Tuz-karabiber
    1 su bardağı sıcak su

    Püre için-


    4-5 adet patates
    4 su bardağı süt
    Arzu edilirse muskat rendesi
    Tuz-karabiber



    Yapılışı-

    Tencereye etler ve soğanlar aktarılır.
    Etler suyunu çekinceye kadar ara sıra
    karıştırılarak kavrulur.
    Kavrulmuş olan etlere salça -domates ve un eklenerek beş dakika daha kavrulur.
    Daha sonra defne yaprağı-sirke-şeker-tuz-karabiber ve su ilave edilir.
    Kaynayana kadar kuvvetli ateşte daha sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir.
    Gerekirse sıcak su ilave edilir.


    Sütlü patates püresi için, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
    Doğranan patatesler tencereye aktarılarak üzerine süt-tuz-karabiber ve muskat rendelenerek
    yumuşayana kadar pişirilir.
    Gerekirse süt ilave edilerek patates ezme aleti veya çatal yardımı ile ezilir.
    Tas kebabı ile birlikte servis yapılır


    ..




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Patates Püreli Taş Kebabı tarifi

    Reklam



    Kebap ağır yemeklerden biri olsa da aslında yapımı çok basit olan bir yemektir. Sevenler fazla zahmet göstermeden evde rahatlıkla hazırlayabilir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi