Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hasan
    Özel Üye
    Reklam

    Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi

    Reklam



    Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi

    Forum Alev
    Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi

    Malzemeler

    4 Adet bonfile
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Terbiyesi için :
    1 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Kahve fincanı süt
    1 Kahve fincanı yoğurt
    Karabiber

    Sos için :

    1 Kahve fincanı portakal suyu
    3 Çorba kaşığı domates püresi
    Yarım tatlı kaşığı nişasta
    1 Çay kaşığı kişniş
    Tuz, karabiber


    Pilav için :

    1 Su bardağı pirinç
    1 Çorba kaşığı susam
    1 Kahve fincanı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    Tuz

    Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat


    Hazırlanışı

    Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
    Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
    Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
    Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
    Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
    Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
    Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
    Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
    Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
    Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
    Tuz ve karabiber serpin.
    Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
    Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
    Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
    Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
    Pilav ile birlikte servis yapın.




    alıntı




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Bonfile Kebabı - Kebaplar - Bonfile - Kebap Yapılışı - Bonfile Kebabı Tarifi

    Reklam



    Her yörenin kebap çeşidi vardır. Her yörenin de ayrı bir lezzeti bulunmaktadır. Kebap Anadoluya has bir yemek çeşidi olarak bilinmekte ve çok sevilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi