Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aybuke
    Usta Üye
    Reklam

    Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri

    Reklam



    Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri

    Forum Alev
    Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri
    MALZEME:

    Kaz 1 adet Bulgur 3 su bardağı
    Su 4 su bardağı Tereyağ 2 çorba kaşığı
    Tuz 2 tatlı kaşığı

    YAPILIŞI:
    Tandır yörede hemen hemen her evde vardır. Bir buçuk metre derinliğinde, kesik huni şeklinde kırmızı topraktan yapılmış bir ocaktır. İçinde odunyakılarak kızdırılır, ekmek ve yemek yapımında kullanılır. Bazı evlerde ısınmada da kullanılır. Kaz kesildikten sonra 4-5 saat güneşe asılarak kurutulur. Bu sırada bulguru tuzlu suda haşlarız. Kaynamaya başlayınca hafif ateşe alırız. Suyunu çekip gözgöz olmaya başlayınca, tavada kızdırılmış tereyağını üzerine döker, tandırın dibine oturturuz. Tam üstüne gelecek şekilde kazı ayaklarından asarız. Tandırın sıcaklığı ile kızaran kazın yağı pilavın üzerine damlar. Alttaki pilav da tandırın sıcaklığında demlenir. Kaz piştikten sonra çıkarılır etleri pilavın üstüne konarak sıcak sıcak ikram edilir. Tandır olmayan evlerde bulgur pilavı ayrı yapılır, kaz fırında ayrı kızartılır. Her ikisi de sıcakken, kazın fırın tepsisinde biriken yağı, pilavın üzerine dökülerek, birlikte sıcak sıcak ikram edilir




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Tandır kaz çekmesi - Yemek Tarifleri - Av Yemeği Tarifleri

    Reklam



    Pilavın içine konan her şey tadı bir farklı olmaktadır. Et de sebze de aynı şekilde. Etin ve etin yağının pilav ile karıştırılması ile çok lezzetli bir yemek ortaya çıkacaktır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi