Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

    1 Kuzu kafesi
    • Tuz, Karabiber, Kekik, Biberiye
    • 2 diş sarmısak
    • 45 gr. margarin
    • 1,5 su bardağı et suyu
    • İç pilav (300 gr. pirinçten hazırlanmış)



    Kuzu kafeslerin her iki yüzüne tuz, biber, kekik ve biberiyeyi serpin. Kuzu kafesleri iki ucundan yan yana getirerek dikin. Kral tacı biçiminde diklemesine bir fırın tepsisine oturtun. Sarmısak parçalarını ette bıçak ile açtığınız deliklere yerleştirin. Önce fırınınızı 220 dereceye getirip, ısıtın. Eritilmiş margarini bir fırça ile etin içine ve dışına sürün. Tepsiyi önceden 220 dereceye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, kuzu kral tacını 15 dakika pişirin. Et suyunun yarısını ilave edin. Fırın sıcaklığını 170 - 180 dereceye düşürüp yaklaşık 60 dakika daha pişirin. Bu sırada iç pilavı hazırlayın. Tepside kalan pişirme suyunu, süzdürerek küçük bir tencereye aktarın. Üzerindeki yağı alıp, atın. Orta ateşte bir taşım kaynatın. Etin etrafındaki ipleri kesip çıkarın, iç pilavı tacın ortasına doldurun. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Kuzu Kral Tacı Tarifi - Kuzu Kral Tacı Nasıl Yapılır?

    Reklam



    İsmi oldukça gösterişli olan bu tarifte misafirler için harika bir menü olacağı kesindir. Görüntüsüne daha gelmeden ismi ile cazip gelecektir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi