Çökertme kebabı tarifi yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Çökertme kebabı tarifi yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Çökertme kebabı tarifi yapılışı

    Reklam



    Çökertme kebabı tarifi yapılışı

    Forum Alev
    Çökertme kebabı tarifi
    çökörtme kebabı.jpg
    Malzemeler:

    200 gr. dana biftek
    2 adet orta boy patates
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım su bardağı su
    Sos için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

    Yapılışı:

    2 su bardağı yoğurdu, yarım su bardağı su ile koyu bir kıvama gelene dek çırpın. Yıkadığınız 2 adet patatesi kibrit çöpü gibi ince ince doğrayın. Dana biftekleri de bir parmak kalınlığında kesin. Önce patatesleri kızartın, ardından ince kesilmiş bifteği arkalı önlü kızarana dek pişirin. Servis tabağına önce yoğurdu alın. Üzerine kızarmış patatesleri bifteği yayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Kırmızıbiberi ilave ederek sosu kebabın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.



  2. 2
    SALİHA
    Bayan Üye

    Cevap: Çökertme kebabı tarifi yapılışı

    Reklam



    Türkiye kebap konusunda çok şanslı çünkü bir çok çeşit yapılmaktadır. Çeşit bakımından zengin olan şehirlerimiz farklı tariflere ev sahipliği yapmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi