Etli Arapsaçı Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Et Yemekleri - Köfteler Bölümünden Etli Arapsaçı Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1

  2. 2
    Hakan
    Administratör

    Cevap: Etli Arapsaçı Tarifi

    Reklam



    Resimli Etli Arapsaçı Tarifi

    Etli Arapsaci Tarifi.jpg

    Malzeme listesi

    1 kg köklü arapsaçı
    500 gr kuzu eti
    1 orta boy soğan
    1 yemek kaşığı tereyağı
    ½ çay bardağı sıvıyağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 dolu yemek kaşığı un
    1 limon
    1 çay kaşığı karabiber

    Kuzu etli arapsaçı nasıl yapılır?

    1-Arapsaçını göbek kısmını, taze olan dal kısımlarını yaprakları ile birlikte doğrayarak ayıklayıp yıkayın.

    2-Kaynayan suda ayıklanmış arapsaçını 15 dakika kadar haşlayın ve süzün.

    3-Kuzu etini kuşbaşı doğrayın, yıkayın ve pişirme tenceresinde kendi suyunu salıp çekene kadar döndürün, tereyağını ve sıvıyağı ilave ederek 3-4 dakika kavurun.

    4-Ayıklanarak minik küpler halinde doğranmış soğanı ete katarak et ile birlikte soğan iyice diriliğini kaybedene kadar kavurun.

    5-Haşlanmış arapsaçını, tuz ve karabiberi ete ilave edin. 2 bardak ılık su koyarak kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.

    6-Yaklaşık 45 dakika kadar piştikten sonra unu, limon suyu ve az su ile çırpın. Hazırladığınız terbiyeyi pişmekte olan yemeğin üzerine gezdirin.

    7-Arapsaçı saplarının pişip pişmediğini kontrol edin pişmemiş ise az daha su ilave ederek biraz daha pişirin ve ocağı kapatın.

    Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun








+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 3 kişi