Hamur İşleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur İşleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    Reklam

    Hamur İşleri

    Reklam



    Hamur İşleri

    Forum Alev
    AÇMA

    MALZEMELER

    1 bardak ılık su
    1 paket yaş maya
    1 bardak süt
    1 bardak sıvı yağ
    3 çorba kaşığı şeker
    1 çay kaşığı tuz
    un
    yumurta


    HAZIRLANIŞI

    1 bardak ılık suda 1 paket yaş mayayı eritin.Bir kaba 1 bardak sütü, sıvıyağı, 3 çorba kaşığı şekeri ve 1 çay kaşığı tuzu koyun. Bir miktar un ilave edin. Hamur haline getirin.Yapılan hamuru 1 saat bekletin sonra maya ile bir süre daha yoğurun ve yuvarlak şekil verin.Tepsiye yuvarlak şekilde koyulduktan sonra yumurta sarısı sürün.




  2. 2
    YapRock
    Forumun Herşeyi

    --->: Hamur İşleri

    Reklam



    RAZVARUŞA

    MALZEMELER

    2.5 su bardağı un
    1 su bardağı süt
    100 gr margarin
    1 su bardağı su

    Şurup malzemesi :

    4 su bardağı toz şeker
    1/2 limonun suyu
    3 su bardağı su


    HAZIRLANIŞI

    Süt, su ve yağı bir tencere içinde ocağa koyun, kaynamaya başladığında un katıp, 10 dakika sonra altını kapatın. Soğuduktan sonra yumurtaları hamurun içine koyup, yedirin. Elde ettiğiniz hamuru, yağladığınız fırın tepsisine yarım cm kalınlığında döşeyin. Baklava şeklinde dilimleyip, fırında kızanncaya dek pişirin. Şurup malzemesiyle koyu bir şurup hazırlayın ve soğuk olarak tepsiye dökün. Üzerine çekilmiş ceviz serpip, servis yapın.








  3. 3
    YapRock
    Forumun Herşeyi
    REÇELLI MILFÖYLER

    MALZEMELER

    6 adet milföy hamuru
    1 paket vanilyalı puding
    2,5 su bardağı süt
    250 gr reçel (arzuya göre hangi reçel tercih edilirse)
    pudra şekeri


    HAZIRLANIŞI

    Milföy hamurlarının her parçasını 2 kareye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 220° ısıda ısıtın ve ardından hamurları altın sarısı renk alana kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğutun. Bu arada pudingi süt ile pişirin. Hamurları sandviç ekmeği gibi enlemesine ikiye bölün ve içlerine puding doldurun. Hemen ardından da hangi reçel tercih ediliyorsa ondan her sandviçin arasına birer çay kaşığı reçel koyun. en son olarak da üzerlerine bol pudra şekeri serpin.








  4. 4
    veli_madenci
    Yeni Üye
    Tramisu tarifi Misafirlerinize ikram edebileceğiniz lezzetli bir pasta... Malzemeler:
    1 paket hazır kek
    2.5 su bardağı süt
    1 paket nescafe(3ü 1 arada)
    2 yemek kaşığı kakao
    3 kaşık un
    3 yemek kaşıoğı şeker
    1 paket labne peyniri

    Hazırlanışı:
    Nescafeyi 1 su bardağı sıcak suda eritin.Kekin bir parçasını borcama koyup nescafeyle güzelce ıslatın.Muhallebisi için sütü tencereye koyun ve içine şekeri, unu soğukken ekleyip pişirin.Ocaktan alıp ılımaya bırakın.Ilıyınca labne peyniri içine katıp mikserle iyice çırpın.Islatılan kekin arasına kremanın yarısını sürün.Geri kalan keki üzerine koyup tekrar nescafe ile ıslatın.Kremanın kalanını üzerine sürün.Kakaoyu süt eleği yardımı ile kekin üstüne eleyin.Dolapta bekletip servis yapın.

    Afiyet olsun.

  5. 5
    .::Melinda::
    Üye
    Balıklı Bohça (5 Kişilik)
    Balıklı Bohça (5 Kişilik)

    Malzemeler
    10 Kare Milföy Hamuru
    400 gr Hamsi
    1 Soğan
    1 Kahve Fincanı Margarin
    3 Yumurta
    4-5 Dal Maydanoz
    2 Çorba Kaşığı Yoğurt
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Milföy hamurunu buzluktan çıkarın. Balıkların kafalarını ve kılçıklarını ayıklayıp yıkayın. Küçük parçalar halinde doğrayın. Yumurtaların ikisini katı başlayıp dilimleyin. 1 yumurtayı ayrı bir kasede iyice çırpın. Soğanı ince ince kıyın, maydanozu yıkayıp doğrayın.
    Margarini tavada eritip doğranmış soğan ve balıkları ekleyin. 5-6 dakika kavurup derin bir kaseye alın. Haşlanmış yumurta dilimleri, maydanoz, yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın.
    Milföy hamurlarını düz zemine yayıp hazırladığınız balıklı karışımı üzerlerine paylaştırın. Bohça şeklinde katlayıp kenarlarını yapıştırın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sürüp önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


  6. 6
    .::Melinda::
    Üye
    Mantarlı Pizza (4 Kişilik)
    MantarlıPizza (4 Kişilik)

    Malzemeler
    4 Kişilik Pizza Hamuru
    100 gr Rendelenmiş Kaşar Peyniri
    1/2 Kg Mantar
    1 Adet Limon
    Yeteri Kadar Tuz, Karabiber
    Zeytinyağı


    Yemeğin Tarifi
    Mantarlar güzelce yıkandıktan sonra dilimler halinde doğranarak kararmamaları için limonlu suya konur. Pizza hamuru elle 0.5 cm kalınlığında açılıp, yağlanmış bir tepsiye yayılır. Üstüne mantar dilimleri düzenli bir şekilde yerleştirilir.
    Peynir, tuz ve karabiberi serpilir. Gezdirerek zeytinyağı dökülür ve önceden 180 derece kızdırılmış fırına sürülür. Yaklaşık 30-35 dakika fırında pişirilir. Pizzanın üstü ve kenarları nar gibi kızarınca fırından çıkarılır ve bekletmeden servis yapılır.

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi