Karnıyarık Poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Karnıyarık Poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    NesriN
    Usta Üye
    Reklam

    Karnıyarık Poğaça

    Reklam



    Karnıyarık Poğaça

    Forum Alev

    Malzemeler;
    3 su bardağı ılık süt
    200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    1 paket yaş maya(42gr)
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1,5 kg un


    ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz

    Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu bir leğene boşaltın ve ortasını havuz gibi açarak tuz, şeker, maya, kabartma tozu, yumurta akları sarısından ayrılarak sadece aklarını hamura ilave edilir.

    Ilıttığımız süt ve krema ilave edilerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyin.
    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletin ilk oluşturduğunuz bezeden başlayarak merdane ile açın ve ortasına iç harcından koyun ve karşılıklı olaral iki yanından bıçakla kesilerek 2 çentik atın.
    Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak atılan centiğin birinin içindenkarşı taraf geçirirlerekdiğer taraftan dışarı çıkarılır iki kesiğin üst üste getirilmesi saplanır.
    Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside 1 saat kadar bekletin ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
    Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilıkken servis yapilir.



  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Karnıyarık Poğaça

    Reklam



    Normal poğaçaların şekil olarak karnı yarığa benzemesi ve içine konan malzemelerinde aynen karnı yarıktaki gibi görünmesi buna ismini vermiştir. Poğaçaların katı yağlar ile yapılması bazı sağlık sorunlarını da getireceği unutulmamalıdır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi