Pizza ve krepler

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Pizza ve krepler ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Usser
    Üye
    Reklam

    Pizza ve krepler

    Reklam



    Pizza ve krepler

    Forum Alev
    Karışık Pizza I

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 25 dk.Kaç Kişilik 3Yöntem 3 Adet sosis
    25 gr salam
    25 gr sucuk
    3-4 Diş sarmısak
    2 Çorba kaşığı salça
    2 Çorba kaşığı sıvıyağ
    Yerince tuz, biber, kekik
    Üzerini süslemek için :
    150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    2 Adet sivri biber
    5-6 Adet siyah zeytin
    5-6 Adet yeşil zeytin

    Hazırlanışı
    • Hamurun hazırlanışı :
    • Birinci pizza hamur : Bir ekmek fırınından alacağınız hazır pide veya ekmek hamurunu yağ veya sütle yumuşatıp istediğiniz hamuru elde edebilirsiniz.
    • Hamuru yağla veya sütle yumuşattıktan sonra üzerini ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için yarım saat bekletin.
    • Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde olava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
    • Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak kenarı gibi yükseltin.
    • Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.
    • İkinci pizza hamur : Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın.
    • Ilık sütten 1 su bardağı alıp, 1 tatlı kaşığı bira mayası ile beraber bir kapta eziniz.
    • Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş 125 gr katı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin.
    • Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin.
    • Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde oklava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın.
    • Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak gibi yükseltin.
    • Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır.
    • Üstü için : Sosis, salam ve sucuğu doğrayın, sarmısağı ince ince kıyın.
    • Bütün melzemelerin hepsini iyice karıştırın.
    • Önceden hazırlayıp tepsiye yaydığınız 1. veya 2. pizza hamurunun üzerine koyun.
    • Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile örtün.
    • Boylamasına kestiğiniz sivri biberle, 5-6 adet yeşil ve çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinle süsleyin.
    • Fırında 5-10 dakika pişirin.
    • Sıcak olarak servis yapın.




    Kıymalı Krep

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 15 dk.Kaç Kişilik 2Yöntem 60 gr un (7 yemek kaşığı)
    Yarım su bardağı süt
    1 Adet yumurta
    10 gr margarin
    1 Adet soğan
    150 gr yağsız kıyma
    1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
    150 gr domates(konserve)
    Kıyılmış yeşillik(fesleğen, nane, dereotu, maydanoz)
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    • Un, tuz, süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik ile iyice çırpın.
    • Tavada margarinin yarısını eritip, hazırladığınız karışımın yarısının koyun ve sallayarak her tarafına yayıp pişirin.
    • Kalan karışımada aynı işlemi uygulayın.
    • Rendelenmiş soğanla kıymayı sıvıyağda pembeleştirin.
    • Domatesleri ilave edip,10 dakika pişirin.
    • Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yeşillik ile tatlandırın.
    • Kreplerin içine harcı koyup, ikiye katlayın.
    • Üstlerine bir yemek kaşığı yeşillik serpip, servis yapın.




    Reçelli Krep

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dk.Kaç Kişilik 3Yöntem 1 Su bardağı un
    1 Kahve fincanı bal
    2 Çorba kaşığı tozşeker
    Yarım çay kaşığı kabartma tozu
    Yarım çay kaşığı karbonat
    Yarım çay kaşığı tuz
    1 Su bardağı süt
    2 Adet yumurta
    6 Çorba kaşığı vişne reçeli

    Hazırlanışı
    • Un, bal, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boy bir kasede karıştırın.
    • Süt ve yumurtaları unlu karışıma ekleyin.
    • Bütün malzemeleri iyice karışana ve topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın.
    • Bir kepçe dolusu hamuru, yağlayıp ısıttığınız geniş bir teflon tavaya boşaltın.
    • Üstünde kabarcıklar oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin.
    • Sonra spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızarıncaya kadar pişirin.
    • Hazırladığınız her krebin ortasına vişne reçeli yada bal sürüp, rulo şeklinde kapatın.
    • Açılmaması için bir kürdanla tutturup, hemen servis yapın.







    Sosisli Krep

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 25 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 13 Adet sosis
    6 Adet yumurta
    Yarım su bardağı bira
    250 gr un
    Muskat
    300 mantar
    500 gr domates
    200 gr taze soğan
    3 Yemek kaşığı sıvıyağ
    1 Yemek kaşığı sirke
    40 gr margarin
    1 Yemek kaşığı domates salçası
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    • Sosisleri küçük küçük doğrayın.
    • Yumurta, bira, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştırıp pürüzsüz bir hamur hazırlayıp, sosisleri ekleyin.
    • Hamuru dinlenmeye bırakın.
    • Mantar ve domatesleri yıkayıp, temizleyin.
    • Mantarları dörde, domatesleri sekize kasin.
    • Soğanı halka şeklinde doğrayın.
    • Mantarları kızgın yağda kızartın, domatesleri ve sirkeyi ekleyiphafif ateşte 6 dakika pişirin.
    • Taze soğan, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın.
    • Ateşten alıp, sıcak tutun.
    • Tavada margarini kızdırın ve peş peşe iki tarafını da kızartarak 4 adet krep pişirin.
    • Krepleri sebzeli karışım ile doldurup, servis yapın.




    Çikolatalı Krep

    MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 250 milim elma suyu
    2 Yemek kaşığı tozşeker
    1 Adet limon
    1 Adet çubuk tarçın
    2 Adet armut
    125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
    250 milim süt (1 su bardağı)
    2 Adet yumurta
    20 gr margarin
    2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
    100 gr sütsüz çikolata
    4 Adet top dondurma
    75 gr çikolatalı fındık ezmesi
    40 gr kıyılmış antepfıstığı
    Tuz

    Hazırlanışı
    • Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın.
    • Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın.
    • Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
    • Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın.
    • 20 Dakika dinlendirmeye bırakın.
    • Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun.
    • Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün.
    • Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin.
    • Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın.









    Karışık Pizza II

    MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dk.Kaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağından biraz fazla un
    10 gr maya
    1 Su bardağı ılık su
    1 Çorba kaşığı su
    1 Tatlı kaşığı tozşeker
    Tuz
    Zeytinyağı
    Hamuru Açmak İçin:
    Un
    Üzerine:
    1 Su bardağı salçalı su
    5-6 Dilim salam
    2 Adet sosis
    1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    1 Adet yumurta sarısı

    Hazırlanışı
    • Öncelikle mayayı ılık suda bekletip, kabartın.
    • Daha sonra un ve tuzu karıştırıp,geniş bir kapta ortasını havuz gibi açın.
    • Mayayı unun ortasına dökün.
    • Bir tatlı kaşığı tozşeker ve bir çorba kaşığı suyu da ekleyin.
    • Hamuru yoğurun.
    • Bir saat kadar dinlendirin.
    • Cevizden iri parçalar koparıp, 15 cm çapında açın.
    • Üzerine önce salçalı su sürün.
    • Salam ve sosisleri küçük küçük doğrayın.
    • Hamurların ortasına koyun.
    • Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin.
    • Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın.
    • Hamurları dizin.
    • Bir adet yumurtanın sarısını çırpıp, kenarlarına sürün.
    • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin.




  2. 2
    ömer_46
    Emekli

    --->: pizza ve krepler

    Reklam



    çok teşekkür ederim emegine saglık ........







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi