Hamur Işleri:haşhaşlı Poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:haşhaşlı Poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:haşhaşlı Poğaça

    Reklam



    Hamur Işleri:haşhaşlı Poğaça

    Forum Alev
    HAŞHAŞLı POĞAÇA

    MALZEMELER

    yarım su bardağı tozşeker
    1 su bardağı un
    4 çorbakaşığı tereyağı (veya margarin)
    2 çaykaşığı haşhaş tohumu
    1 yumurta sarısı
    süt
    maya
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Tereyağı ya da margarini krema haline gelene kadar ısıtın. İçine tozşekeri,unu, hafifçe çırpılmış yumurta sarısını, bir tutam tuzu ve sütte çözülmüş biraz mayayı katın. Tüm malzemeleri hamur haline getirdikten sonra iki saat kadar buzdolabında bekletin.
    Daha sonra üzerine bir çaykaşığı haşhaş tohumu serpin ve çok ince olmayacak şekilde hamuru açın. Kalıp aletleriyle kestiğiniz parçaları yağlı ve unlu bir tavaya koyun. Yeniden bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Sonra üzerlerine, kalan haşhaş tohumlarını serpiştirip önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında onbeş dakika kadar pişirin bırakın
    .



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:haşhaşlı Poğaça

    Reklam



    Haşhaş Kek, pasta, ve poğaça gibi her türlü hamur işinde kullanılan bir malzemedir ve çok güzel bir tat bırakmaktadır. Denenmesi gereken bir tariftir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi