Hamur Işleri:havyarlı Gözleme

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:havyarlı Gözleme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:havyarlı Gözleme

    Reklam



    Hamur Işleri:havyarlı Gözleme

    Forum Alev
    HAVYARLı GÖZLEME

    MALZEMELER

    1/2 kg. un
    1 yumurta
    100 gr havyar
    Yeteri kadar su
    Tuz
    Sıvı yağ


    HAZIRLANIŞI

    Un ve yumurta derince bir kaba boşaltılır, su ve tuz ilave edilerek yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur.
    Yumurta büyüklüğünde yumaklar haline getirilir. Yumaklar oklava kullanılarak teker teker açılır.
    Yuvarlak bir şekil verilerek inceltilen hamur üzerine havyar sürülür. Kenarları kare şekli verilerek kapatılır. 15dk dinlendirildikten sonra tekrar açılır. Teflon tava - sac bir miktar sıvı yağ ile yağlanır.
    Teker teker açılan hamurlar tavada - sacda altı üstü çevrilerek pişirilir. Geniş bir servis tabağında sıcak olarak servis yapılır
    .



  2. 2
    tontiş
    Usta Üye

    --->: Hamur Işleri:havyarlı Gözleme

    Reklam



    vallahi arkadaşım ben o havyarı sıcak ekmeğin üzerine sürer yerim. daha zahmetsiz olur:pemeğine sağlık







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi