Hamur Işleri:kaymaklı Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:kaymaklı Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:kaymaklı Börek

    Reklam



    Hamur Işleri:kaymaklı Börek

    Forum Alev
    KAYMAKLı BÖREK

    MALZEMELER

    1 kilo yufka
    1/2 kg yoğurt
    4 adet yumurta
    sıvı yağ
    tuz


    HAZIRLANIŞI

    Yoğurt, yumurtalar, bir miktar sıvı yağ ve tuz bir kap içerisinde karıştırılır. Daha sonra yağlanmış tepsiye yufkalar büzüştürülerek yerleştirilir. Yufkaların üzerine hazırlanan karışım dökülür ve heryerine iyice sürülür ve fırında üzeri kızana kadar pişirilir
    .



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:kaymaklı Börek

    Reklam



    En sık yapılan börek çeşitlerimizden biridir. Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kıymalı börek hem lezzet hem de doyumluk olarak birebirdir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi