Hamur Işleri:pastırmalı Börek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Hamur Işleri:pastırmalı Börek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Hamur Işleri:pastırmalı Börek

    Reklam



    Hamur Işleri:pastırmalı Börek

    Forum Alev
    PASTıRMALı BÖREK

    MALZEMELER

    2 adet yufka
    100 gram pastırma
    1 çay bardağı sıvı yağ
    4 dilim çedar peyniri
    2 adet domates
    Bir tutam kekik


    HAZIRLANIŞI

    Bir bütün yufka yağlanmış payreks bir kaba yayılır. (Kenarları dışa taşacak şekilde) İkinci yufka ufak ufak parçalanarak kabın içine yerleştirilir. Bir kaşık kadar yağ gezdirilir. Sonra sırasıyla yan yana gelecek şekilde pastırmalar dizilir. Üzerine kabuğu çıkarılmış ve daire şeklinde kesilmiş domatesler yerleştirilir. Domateslerin üzerine kekik serpilir. En üste de çedar peyniri dizilir ve yufkanın kenarları katlanarak kapatılır. Kalan yağ yufkanın üzerine gezdirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirilir
    .



  2. 2
    Elvin
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Işleri:pastırmalı Börek

    Reklam



    Anadolunun hemen her yerinde börek çeşitleri çok sık yapılan yemeklerden biri olup aynı zamanda en çok sevilen yemeklerden biridir de.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi