Patlıcanlı poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Patlıcanlı poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Patlıcanlı poğaça

    Reklam



    Patlıcanlı poğaça

    Forum Alev
    Patlıcanlı poğaça

    Malzemeler:


    * 3 yumurta
    * 1 bardak yoğurt
    * 1 bardak sıvı yağı
    * 1 kabartma tozu
    * alabildiğince un
    * tuz

    İç harcı:

    * 3 patlıcan
    * 1 bardak kaşar rendesi
    * çok az tuz,karabiber

    Yapılışı:

    1. Öncelikle iç harcı hazırlamak için patlıcanları ocak üstünde közleyip soğumasını bekliyoruz.Soyup ince,ince doğruyoruz ve kaşar rendesi,tuz ve karabiberi ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
    2. Hamur için kaba yumurta,yoğurt ve sıvı yağı alıp elimizle karıştırıyoruz ve daha sonra tuz,un ve kabartma tozunu ekleyip çok sert olmayacak bir hamur yoğuruyoruz.
    3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp içine bir tatlı kaşığı kadar patlıcanlı harçtan koyup kapatıyoruz ve tepsiye diziyoruz.Yumurta sarısı sürüp çatalla şekil çizip fırına veriyoruz.

    Afiyet olsun...




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Patlıcanlı poğaça

    Reklam



    Hamur işleri her ne kadar kilo aldırsa da Anadolu insanı olarak hamur işi yiyeceklerden vazgeçmek zor gelmektedir. Tadının güzelliği sürekli yapmamızı sağlamaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi