Sultan Böreği Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Sultan Böreği Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Sultan Böreği Tarifi

    Reklam



    Sultan Böreği Tarifi

    Forum Alev
    SULTAN BÖREĞİ TARİFİ

    yarım kilo yufka
    yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
    250 gram margarin
    kıyılmış maydanoz
    2 çorba kaşığı dil peyniri rendesi
    2 su bardağı sıvıyağ
    200 gram galeta unu
    yeterince un
    3 adet yumurta
    2 adet soğan
    tuz

    YAPILIŞI:


    Margarini yayvan bir tencereye alın. Hafifçe kızdırdıktan sonra içine küçük küçük doğranmış kuzu eti ilave ederek ağır ateşte arasıra karıştırarak pembeleştirin. Soğanları küçük küçük kıyarak tencereye alın. 7–8 dakika karıştırarak kavurun.

    Hazırladığınız bu içi ateşten alın ve bir tepsiye dökerek soğumaya bırakın. içine kıyılmış maydanozu ve tuzu ilave edin. Yufkaları üst üste koyarak 6 şar eşit parçaya ayırın. Geniş kenarına eti uzunlamasına yayın. Üzerine dil peynirini serpiştirerek sigara böreği gibi sarın. Bu işleme bütün yufkalar bitene kadar devam edin. Son olarak börekleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya en son olarak da galeta ununa ulayıp kızgın yağda kızartın. Servis yapın.




  2. 2
    ELVAN
    Bayan Üye

    Cevap: Sultan Böreği Tarifi

    Reklam



    İsmi gibi tadı da çok güzel olan bir börek tarifidir. uzun yıllar boyunca yapılagelen bir börek olan sultan böreği kuzu etinin lezzeti böreğin en önemli püf noktalarından biri olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi