Paşa Böreği Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Paşa Böreği Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Paşa Böreği Tarifi

    Reklam



    Paşa Böreği Tarifi

    Forum Alev
    PAŞA BÖREĞİ TARİFİ

    1 kg un
    3 yumurta
    1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı
    biraz tereyağı
    yarım kilo taze dana kıyması
    yarım kilo yoğurt
    çam fıstığı
    2 bardak et suyu
    maydanoz
    karabiber
    kırmızı toz biber
    tuz
    YAPILIŞI:


    Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun.

    Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun. Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane). Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Geniş bir kapta et suyunu kaynatın. Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın.
    Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun. Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Sosu üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Paşa Böreği Tarifi

    Reklam



    Adından da anlaşılacağı gibi içinde bir çok malzemelerin olması bu böreğe paşa böreği denmesine neden olmuştur.Kıymalı olan bu börek aslında değişik malzemeler ile de yapılabilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi