Peynirli Kuru Poğaça

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Peynirli Kuru Poğaça ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Peynirli Kuru Poğaça

    Reklam



    Peynirli Kuru Poğaça

    Forum Alev
    PEYNİRLİ KURU POĞAÇA


    Malzemeler :
    2 bardak un
    5 çorba kaşığı margarin
    2 adet yumurta sarısı
    1 adet yumurta akı
    1/2 demet maydanoz
    150 gr. beyaz peynir
    Tuz

    Hazırlanışı :
    Unun ortasını havuz gibi açın ve yumurta sarılarını, margarini, tuzu ve azar azar olmak üzere 5 çorba kaşığı soğuk suyu ilave edin ve bunları hamur yapın.

    Elde edilen hamurun üstüne iki elle basarak ovun, yuvarlayın, 30 santim kadar uzattıktan sonra bunu 8 eşit parçaya kesin ve kesilen her bir parçayı önce top gibi yuvarlayarak sonra da üstlerine bastırarak yassılttıktan sonra içi hafifçe unlanmış bir tepsiye sıralayın. Üzerine hafif nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlendirin

    Yarım saat sonra bunları teker teker alarak alt ve üstlerini hafifçe unlayın ve her unlanmış hamurun üstüne avuçla bastırarak bunlara aşağı yukarı bir çay bardağı çapında yuvarlak şekil verin. Sonra ortalarına çatalla ezilmiş ve içine 1 yumurta akı ve kıyılmış maydanoz katılmış beyaz peynir koyun ve hamurların bir uçlarını içlerin üzerine kapayın, diğer uçlarıyla birleştirin ve iki ucun üstlerini hafifçe bastırarak hamurların her iki uçlarını birbirlerine yapıştırın. Sonra da bunları içi hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamurların üstlerine bir fırça ile yumurta sarısı sürdükten sonra orta kuvvetteki fırında 30 dakika pişirin ve tabağa alarak servis yapın.




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Peynirli Kuru Poğaça

    Reklam



    Ülkemizde en çok yapılan poğaçalar arsında yer almaktadır.Bu tariflerin en güzel yanlarından biride akşam Üzerleri çay ile yenmesi ve kadınların misafirlerine ikram etmesi olmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi