Fırında makarna-resimli anlatım

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Fırında makarna-resimli anlatım ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    sivaslı_kız_
    Usta Üye
    Reklam

    Fırında makarna-resimli anlatım

    Reklam



    Fırında makarna-resimli anlatım

    Forum Alev
    MALZEMELER ;
    500 gr. ( 1 paket ) fırın makarna
    1,5 litre kaynar su
    1 adet et bulyon
    1 tatlı kaşığı tuz
    500 gr yoğurt
    2 adet yumurta
    ½ çay bardağı sıvı yağ
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    100 gr.tereyağ ( küp küp kesilmiş )
    200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
    1,5 litre kaynar suyumuzun içine , 1 adet et bulyon ve 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ilave ederek , bulyon eriyene kadar kaynatıyoruz.
    Amansızca fokurdayan suyumuzun içine , makarnalarımızı kırmadan tencereye dik şekilde koyuyoruz.
    Makarnalarımız yumuşadıkça , kendini tencerenin içine doğru kaynayan suya teslim edecektir.
    Makarnalarımızı suyunu çekene kadar haşlıyoruz.Buradaki püf nokta ; makarnanın suyunu tamamen çekmesi.
    Sıra geldi harcımıza ;
    500 gr yoğurt ile 2 adet yumurtamızı çırpıyoruz.
    Üzerine ½ çay bardağı sıvıyağ ve 1,5 tatlı kaşığı tuz ilave ederek karıştırıyoruz.
    Borcama aktardığımız makarnalarımızın üzerine harcımızı döküp , makarnaları üstten hafif eşeleyerek , harcın yayılmasını sağlıyoruz.

    Küp küp doğradığımız tereyağımızı makarnaların üzerine dağıtıyoruz.
    Rendelenmiş kaşar peynirimizi de serperek , 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Dikkat edilmesi gereken hususlar:
    1. Fırın makarna alırken “ Bugati “ diye nitelendirilen orta kalınlıkta makarna almaya özen gösteriniz.Kalın fırın makarna , haşlanıp harç ile fırınlanınca gereğinden fazla hamurumsu bir yemek olur.
    2. Et bulyon muhakkak kullanınız.Hazırda varsa et suyu da kullanabilirsiniz.
    3. Makarna suyunu tamamen çekene kadar haşlayın.Gerekirse ocağın altını kısabilirsiniz. Alışılageldiği gibi , makarnanın suyunu süzmeyiniz ve kati suretle yapışmasın diye soğuk su ile çalkalamayınız.
    4. Harcı makarnanın üzerine dökmek için , makarnanın soğumasını beklemeyiniz.Makarna haşlanırken harcı hazırlarsanız , hemen makarna ile karıştırabilir ; hem işlemi hızlandırmış hem de zaman kazanmış olursunuz.
    Servis önerisi:
    Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika dinlendirip , ana yemek olarak veya et yemeklerinin yanında sıcak olarak servis ediniz.
    Afiyetler olsun…..




  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Fırında makarna-resimli anlatım

    Reklam



    Değişik tatlar arayanlar için değişik olan ve yapılması kolay olduğundan fazla vakit harcanmadan yapılan ve çok hafif lezzetli bir tada sahip olan fırın makarnayı yemesine doyamayacaksınız.







+ Yorum Gönder
fırında makarna resimli anlatım,  firinda makarna resimli
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi