Valide Sultan Böreği

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Valide Sultan Böreği ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    mynq
    Emekli
    Reklam

    Valide Sultan Böreği

    Reklam



    Valide Sultan Böreği

    Forum Alev

    5 Adet yufka
    500 Gr soğan

    1 Su bardağı süt

    1 Su bardağı soda

    2 Çay kaşığı kabartma tozu

    1 Su bardağı ceviz

    1 Çorba kaşığı margarin

    1 Su bardağı ayçiçek yağı
    2 Adet yumurta
    Tuz, Karabiber ve çörek otu

    Hazırlanışı

    Soğanları halka halka doğrayın ve tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin.
    Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup kavurun ve ateşten alın. İçine 1 su bardağı dövülmüş ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz ve karabiber koyup karıştırın. Başka bir kasede 1 su bardağı süt, 1 su bardağı soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurtaları ve 1 su bardağı ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı yayın ve üzerine sütlü karışımdan gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı yaydıktan sonra soğanlı harcı koyup, üzerine üçüncü yufkayı serin. Üçüncü yufkanın üzerine sütlü karışımdan gezdirip, dördüncü yufkayı serin. Bu yufkanın üzerine soğanlı harcı koyup, beşinci yufkayı serin. Son yufkanın üzerine çok az sütlü karışımdan sürün ve üzerine çörek otu serpin. 200 derecelik fırında pişirin. Hafifçe kendini çektikten sonra yani ılık olarak servis yapın.




  2. 2
    VESLiHAN
    Bayan Üye

    Cevap: Valide Sultan Böreği

    Reklam



    Börek hem doyurucu hem de tadı dolayısı ile ülkemizde çok sevilmektedir.Fakat fazla hamur işleri yemek kilo yanında değişik hastalıklara da neden olabilmekte yada var olan hastalıkları tetikleyebilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi