Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı

    Reklam



    Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı

    Forum Alev
    Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı




    Malzemeler

    yufka
    6 yumurta
    3 su bardağı süt
    1/2 paket tereyağı veya margarin
    1/2 su bardağı sıvıyağ
    100 gr. kaşar peyniri
    1 paket kabartma tozu
    İçi için:
    200 gr. beyaz peynir veya lor peyniri
    1 demet maydanoz

    Bir kabın içinde yumurtaları ve sütü eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım. Margarinle yağlanmış bir tepsiye ilk yufkayı serelim. Üzerine fırça yardımıyla yumurtalı, sütlü harcı sürelim. İkinci yufkanın üzerine ve aralarına yumurtalı, sütlü harcı sürüp üst üste serelim. Üzerine ezilmiş peynirle kıyılmış maydanozu karıştırarak yayalım. Kalan yufkaları da aralarına ve üzerine sütlü, yumurtalı harç sürüp tepsiye serelim. Yufkaları kare dilimler halinde kesip kaşar rendesi serpelim. Önceden ısıtılmış 220°C ısılı fırında böreğin altı üstü pembeleşene dek pişirelim.




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Kaşarlı Su Böreği Tarifi - Kaşarlı Su Böreği Yapılışı

    Reklam



    Su böreği Türk yemeklerinden biridir. Yapan kişinin el maharetine göre tadı değişmiş olsa da genel olarak sevilen bir börek tarifidir. Yemek yapmayı bir hobi olarak da gören bayanlar alışılmış tariflere yenilerini katabilmektedirler.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi