Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Hamur İşi ve Börekler Bölümünden Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Gülehasret
    Süper Moderatör
    Reklam

    Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır

    Reklam



    Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır

    Forum Alev
    Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır - Besmetin Yapılışı

    Malzemeler:

    2 su bardağı mısır unu
    4 su bardağı beyaz ekmek unu
    2 pk.kabartma tozu
    aldığı kadar süt ve sıvı yağ
    tuz
    ceviz,susam,çörek otu
    bir tatlı kaşığı dövülmüş rezene
    (rezene yerine kabartma tozunun 1 tanesi mahlepli ve susam aromalı olabilir)

    Hazırlanışı:

    mısır unu ve normal unu,tuzu ve kabartma tozunu karıştırın.ortasını açın.sıvıyağ ve sütü ortasına dökerek yoğurmaya başlayın.hamur kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.su eklemeyin.son olarak ceviz ve rezeneyi koyun.biraz daha yoğurduktan sonra tepsiye yayın.üzerine susam,çörek otu serperek biraz sıvıyağ gezdirin.önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.kahvaltılarda ve çay saatleri için nefis.afiyet olsun.




  2. 2
    Ziyaretçi

    Cevap: Besmet Tarifi - Besmet Nasıl Yapılır

    Reklam



    Besmeti yaptım şahane olmuştu ve afiyetle yedik







+ Yorum Gönder
besmet tarifi,  besmet nasıl yapılır,  besmet,  adıyaman besmet tarifi,  besmet tarifleri
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi