Amasya nın yöresel yemekleri nelerdir

+ Yorum Gönder
Edebi Türler ve Kısa Bilgi Bölümünden Amasya nın yöresel yemekleri nelerdir ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Ziyaretçi

    Amasya nın yöresel yemekleri nelerdir







  2. 2
    Gülcan
    Usta Üye





    Cevap: amasya nın yöresel yemekleri nelerdir

    Amasyanın Yöresel Yemekleri,
    Amasya Yöresel Yemekleri nelerdir,
    Amasya yöresi yemekleri

    Amasya Yöresel Yemekleri şunlardır;

    Amasya Çorbaları:
    Çatal Çorba, Sakala Çarpan, Toyga Çorbası, Cilbir, Helle Çorbası, Kesme İbik Çorbası, Yarma Çorbası.

    Amasya Etli Yemekleri:
    Bakla Dolması, Etli Bamya, Keşkek, Ciğer Sarması, Göbek Dolması, Madımak, Mıhlama, Mumbar-İşkembe, Pastırmalı Pancar, Patlıcan Pehli, Pastırma Gağallemesi, Pirpirim, Sirkeli Ciğer ve Sulu Köfte.

    Amasya Tatlıları:
    Dene Hasudası, Kuymak, Yuka tatlısı, Ayva Gallesi, Elma Tatlısı, Fırın Sütlüç, Gelin Parmağı, Gömlek Kadayıfı, Kalbur Tatlısı, Höşmerim, Peluza (Hasuda), Şeker Böreği, Unutma Beni, Vişneli Ekmek ve Zerdali Gallasi.

    Amasya Hamur İşleri:
    Amasya Çöreği, Yağlı-Katmer, Kabak Kabuklu Pilav, Bişi, Cırıkta-Cızlak_Akıtma, Döndürme, Ekmek Aşı (Papara), Eli Böğründe, Haşaşlı Çörek, Haşaşlı-Cevizli Puaça, Hengel (Kıymasız Mantı, Kaypak, Mayalı, Patlıcanlı Pilav, Sini Su Böreği, Tepsi Böreği, Yakasal Böreği ve Yanuç.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi