Kaymaklı Baklava tarifi

+ Yorum Gönder
Sohbet Forumları ve Konu Dışı Başlıklar Bölümünden Kaymaklı Baklava tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    imported_Mus
    Üye
    Reklam

    Kaymaklı Baklava tarifi

    Reklam



    Kaymaklı Baklava tarifi

    Forum Alev
    Kaymaklı Baklava tarifi







    • Malzemeler


      • Aldığı kadar un (50-60 yufka için
      • yaklaşık 3 kg.)
      • 15 yumurta
      • 15 çorba kaşığı yoğurt veya süt
      • 2 kg. tereyağı
      • 1/2 kg. ev nişastası
      • Kaymaklı harcı için
      • 9 su bardağı süt
      • 1 su bardağı şeker
      • 1 su bardağı pirinç unu
    • Yapılışı


      1. Baklavanın içine cevizin yerine konan “kaymak” bir tencerede süt, şeker ve pirinç ununu koyarak yapılır. Ateşte karıştırarak koyu muhallebi kıvamına getirilir. Soğuduktan sonra kaşık kaşık baklavanın ortasına yayılır. Pişirme tarzı ve şurubun yapılışı cevizli baklava gibidir.
        Yapılan baklavanın yarısı cevizli, yarısı kaymaklı yapılabilir.




  2. 2
    BAKİYE
    Bayan Üye

    Cevap: Kaymaklı Baklava tarifi

    Reklam



    Türk tatlıları arasında en gözde tatlılardan biri olan ve yurt içinde yurt dışında ün salmış bir tatlı olan bakla sevilmesi nedeniyle farklı çeşitleri yapılmaktadır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi