Recellı Suslu Kek

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Recellı Suslu Kek ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Recellı Suslu Kek

    Reklam



    Recellı Suslu Kek

    Forum Alev
    RECELLI SUSLU KEK



    Kalıp: 20 cm kelepceli kalip

    Malzemeler

    140 gr un

    50 ml kakao

    225 gr seker

    100 gr tuzsuz tereyagi

    1 yemek kasigi cilek receli

    4 yumurta

    1 cay kasigi kabartma tozu (orjınal tarifte yok)

    Cikolata kaplamasi icin

    150 gr cikolata

    60 ml cig sut kremasi



    Yapılışı:

    1) Firin 180 dereceye isitilir ve 20 cm'lik bir kalip yaglanir. (arzuya bagli olarak yagli kagitla da kaplanabilir, ben her zaman tabana mutlaka koyuyorum cikarmasi cok kolay oluyor)

    2) Kakao, un ve (kabartma tozu) bir kaba elenir. Ortasi acilir.

    3) Recel (buyuk parcalar varsa bicakla kucultun), yag ve seker bir kapta ocaga alinir. Yag eriyene ve seker cozulene kadar isitmaya devam edin. ben karistirarak isittim ve homojen bir karisim olmasi gerekiyor.

    4) Unlu karisimin ortasina bu karisim dokulur. Mikserle cirpilir. Yumurta sarilari eklenir, cirpilir.

    5) Yumurta beyazlari da ayri bir kapta tepecikler olusana kadar cirpilir ve bir kasikla 4 numaradaki karisima yedirilir. Karisim kaliba alinir ve 50 dakika pisirilir. Sogumasi icin kalıpta 15 dakika beklendikten sonra telin ustune alinir.

    6) Cikolatali karisim icin mikrodalgada ya da ben maride cikolata eritilir, krema ile karistirilir iyice (cok cirpmayin hava kabarcikli olmamasi lazim, elle sadece birbirine gecisin saglanmasi yeterli). Biraz soguduktan sonra kekin her yeri bu cikolata ile kaplanir (tel ustunde cok kolay oluyor).

    7) Orjınal tarif disinda benim yaptigim gibi suslemek isterseniz de 50 ml ekstra kremayi kalan erimis cikolatadan 1-2 yemek kasigi kadar ekleyip mikserle iyice cirpin. Suslemek icin kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Recellı Suslu Kek

    Reklam



    Süslemeleri ile görüntüsü ile pastahanelerdeki pastaları aratmayacak bir pasta tarifidir. Çilekle tadı daha belirgin hale getirilerek tat olarak zenginleştirilmiştir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi