Reçelli Kurabiyeler:

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Reçelli Kurabiyeler: ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    HARBİKIZ
    Bayan Üye
    Reklam

    Reçelli Kurabiyeler:

    Reklam



    Reçelli Kurabiyeler:

    Forum Alev
    (12 adet)

    Malzeme Listesi:
    75 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
    2 yemek kaşığı toz şeker
    1 yumurtanın sarısı (Beyazını kurabiyelerin üzerine ceviz bulamak için kullanacağız)
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    1 paket şekerli vanilin
    un (1 su bardağı)
    Üzeri için 1 avuç dövülmüş ceviz veya fındık içi ve reçel. Yapılışı:

    Un hariç diğer malzemeleri karıştırın ve unu azar azar ilave edin. Yumuşak kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde hamuru elinizde yuvarlayın önce yumurta beyazına sonra ceviz kırığına batırın tepsiye yerleştirin. 170 derecede önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin tepsiyi çıkarın parmağınızla kurabiyelerin orta kısmına reçel yerleştirebilmek için çukur yapın ve tekrar fırına koyun. Üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.

    Fırından çıktıktan sonra yarım çay kaşığı reçel ile çukur kısımları doldurun.

    Not: Benim tercih ettiğim hususlardan birisi hazırladığım tariflerin hazırladığım gün tüketilebilecek miktarda olması. Bu sebepten dolayı tariflerimi verirken ölçülerini hep az tutuyorum isteyenler miktarı arttırma imkanına sahip olabiliyor. Bu kurabiyeler de o yüzden benim favorilerimden 12 adet çıkıyor ve ertesi güne kalmıyor.

    Afiyet olsun...



  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Reçelli Kurabiyeler:

    Reklam



    Kurabiyelerde reçelin çok kullanıldığı bilinmektedir. Reçel ya pişirmeden önce konur kurabiyelerin içine nüfuz eder ya da piştikten sonra eklenir tercihe göre değişebilmektedir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi