Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır?

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır? ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    aysacan00
    Usta Üye
    Reklam

    Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır?

    Forum Alev
    Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır?


    Malzemeler:
    * 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
    * 1 yemek kaşığı kabartma tozu
    * 1 yemek kaşığı anason aroması veya şekerli vanilin
    * 1 su bardağı toz şeker
    * 3 + 1/4 su bardağı un
    * 3 adet yumurta
    İsteğe Göre :
    * 1 su bardağı dövülmüş fındık / damla çikolata / antep fıstığı / portakal kabuğu vb



    Hazırlanması:
    * Fırını 190 C’ye getirin. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın.
    * Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin.
    * Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın.
    * (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin.)
    * Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın. Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin.
    * Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın. Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin. Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin.




  2. 2
    ZİLE
    Bayan Üye

    Cevap: Fındıklı Peksimet Tarifi - Fındıklı Peksimet Nasıl Yapılır?

    Reklam



    Peksimet bir ekmek çeşidi olup uzun süre bayatlamadan kalma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Eskiden savaş ve kıtlık zamanlarında yapılırdı.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi