Kol böreği Birde böyle deneyin

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Kol böreği Birde böyle deneyin ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ascst
    Yeni Üye
    Reklam

    Kol böreği Birde böyle deneyin

    Reklam



    Kol böreği Birde böyle deneyin

    Forum Alev
    Patatesli Kol Böreği





    Patatesli iç için

    * 4 orta boy haşlanmış patates
    * 100 grbeyaz peynir
    * yarım demet maydanoz
    * karabiber,pulbiber

    Patatesli böreğin yapılışı

    * Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun
    * Hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın10 dakika kadar dinlendirirseniz açmanız daha kolay olur
    * Bezeleri teker teker açıp üzerini tereyağı ve zeytinyağı karışımıyla yağlayın(Bence bu sadece tereyağ veya katı yağla oluyordu?)
    * Tekrar açıp tekrar yağlayın Bu işlemi 3-4 sefer tekrarlamak lazım
    * Patatesli içi yufkanın bir ucuna uzunlamasına serinKenar kısımların çıkıntılarını içe doğru katlayıp,iç konulan tarafından rulo yapın
    * Yağlanmış tepsiye börekleri dizinBöreklerin üzerini fırçayla yağlayınBıçakla dilimleyip 200 derecelik fırına verin
    * Nar gibi kızardıktan sonra sıcakken servis edinSoğuyuncada gevrekliği kaybolmamıştı

    Bir diğer adınıda Baklava börek koydumDenemeyen pişman olurYufkalar ne kadar ince açılırsa o kadar güzel olur tabiHadi kolları sıvayın hanımlar;


    Malzemeler
    15 su bardağı yoğurt
    2 adet yumurta
    1 çay bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı su
    1 yemek kaşığı sirke
    15 tatlı kaşığı tuz
    75 bardak un ( Unun cinsine göre miktar farkedebilir)
    yarım paket kabartma tozu

    Yufkaların arasına sürmek için tereyağı ve zeytinyağı karışımı

    Bunun için,bu kez ölçü vermiyeceğimSizin vicdanınıza bırakıyorum Ben her yufkaya 4-5 yemek kaşığı yağ gezdirdimYağı bol olursa gevrekliği artıyor ne yazık ki



  2. 2
    rönesans
    Bayan Üye

    Cevap: Kol böreği Birde böyle deneyin

    Reklam



    Hımm nefis görünüyo, hemen denicem tşk:onay:







  3. 3
    Forum_53
    Üye
    OFF şimdiden tadı ağzıma geldi. Hele de patatesli çok severim. Paylaşşım için saol. Denicem yaparsam size de ikram ederim. :D







  4. 4
    ascst
    Yeni Üye
    Valla tarifi görünce çocukluk günlerime döndüm ve hemen tarifi vereyim dedim. İnanın ağzınızda dağılacak. Pazıları yapıyorsunuz açıyorsunuz , yağlıyorsunuz (Benim hatırladığım ve aklımda kalan eritilmiş katı yağdı) sürüyorsunuz , katlıyorsunuz tekrar açıyorsunuz bu işlemi 3-4 kere yapıyorsunuz ve en sonuda normal açtıktan sonra içini koyup sarıyorsunuz. Çocukluktan aklımda kalan bunlar afiyet olsun:) Bu açıklamalarıda sadece 2 sitede bu işe yazı yaznlara ek olarak yazdım. Biri bu bizim sitedir.
    Bu arada haftayada gene mahallemiz fırıncısı rahmetli Ali amcanın yaptığı içi kıymalı ve pataesli olan ay çöreğinintarifinide buldum onu vereceğim. İnşallah oda tam düşündüğüm gibi olur.
    Bu çörekten kahve ,kahve dolaşıp satış yapıp evini geçindiren birde abimiz vardı . Düşünün onunda lezetini.Onun çıkacağı saati beklerdik. Birgün onunla bir kaç kahvede rast geldim.Özllikle onu bekleyen insanların olduğunu hatırlıyorum.
    Ondan yiyin başka bir şey yemezsiniz o öğün. Afiytler Olsun Şimdiden.

  5. 5
    foralev
    Üye
    Ascst, katı yağ çok sağlıksız olduğu için en iyisi sıvıyağ..Ellerinize sağlık ..

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi