Keten tohumlu organik sağlıklı ekmek tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Kurabiye ve Kekler Bölümünden Keten tohumlu organik sağlıklı ekmek tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fashion
    Bayan Üye
    Reklam

    Keten tohumlu organik sağlıklı ekmek tarifi

    Reklam



    Keten tohumlu organik sağlıklı ekmek tarifi

    Forum Alev
    Malzemeler:

    1+1/2 yemek kaşığı toz maya

    1 yemek kaşığı tozşeker

    2 yemek kaşığı zeytinyağı

    1 yumurta

    1 yemek kaşığı bal

    2-3 çay kaşığı tuz

    2 yemek kaşığı öğütülmüş veya normal keten tohumu

    4-5 su bardağı organik tam buğday unu

    1+1/2 su bardağı su

    Yapılışı:

    1/2 su bardağı el yakmayacak sıcaklıktaki hamuru yoğuracağınız kaba alın. Üstüne önce mayayı sonra şekeri serpiştirip 10 dakika kabarması için bırakın.

    Kalan suyu, zeytinyağını, balı, yumurtayı ilave edin.

    4 bardak unu, tuz ve keten tohumunu ilave edip karıştırarak yoğurmaya başlayın. Elinizde hamurları toplamaya ve yapışmadan yoğurulacak bir hal alana kadar un ilave etmeye devam edin.

    5 dakika daha veya elastik ve pürüzsüz olana kadar yoğurduktan sonra top şekli verin ve 1 saat mayalanmaya bırakın.

    Hamuru ikiye ayırıp tepsinizin uzunluğunda çubuk şekli verin. Sonra ikisini birleştirip burarak uçlarını birleştirin.

    Yağlanmış tepsiye alıp yarım saat kadar daha mayalandırın.

    Üstüne isterseniz fırça ile su sürüp keten tohumu serpiştirin.

    Önceden ısıtılmış 200C dereceli fırında altı iyice kızarıp vurduğunuzda tok bir ses çıkana kadar pişirin.



  2. 2
    Nisa Çolak
    Özel Üye

    Cevap: Keten tohumlu organik sağlıklı ekmek tarifi

    Reklam



    Evlerinizde yapa bileceğiniz ve şimdilerde tüm attarlarda bula bileceğiniz keten tohumu ile mayalı ekmekler yapa bilir ve değişik tatları keşfedebilirsiniz.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi