+ Yorum Gönder
Cep Telefonu ve Markalar - Gsm Operatorleri Bölümünden İTunes ile iPhone Rehberini G-Mail 'e Yedekleme ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Fatal
    Özel Üye

    İTunes ile iPhone Rehberini G-Mail 'e Yedekleme

    İTunes ile iPhone Rehberini G-Mail 'e Yedekleme Forum Alev
    iTunes ile iPhone Rehberini G-Mail 'e Yedekleme



    Hemen hemen hergün iPhone için hazırlanmış yeni uygulamalar veya servisler büyük bir hızla internetteki yerini alıyor. Bunlardan biride “Google Contacts” a iTunes ile iPhone ‘daki rehber bilgilerinin yedeklenebilmesi konusundaki gelişmedir. Bu gelişme rehberine heryerden erişmek isteyenler veya kaybetmekten çekinenler için mükemmel ve ücretsiz bir hizmet olacaktır. Bildiğiniz gibi Google ‘ın G-Mail hizmeti sayesinde dünyada mail kullanımı açısından çığır açan gelişmeler oldu. Artık iTunes üzerinden yapacağınız bir senkronizasyon ile iPhone ‘unuzdaki rehber bilgilerini G-Mail ‘in “Kişiler” bölümüne yedekleyebileceksiniz.

    Öncelikle bilgisayarınızda iTunes yoksa Buradan indirip kurun. iTunes hakkında detaylı bilgiye Buradan ulaşabilirsiniz. Daha sonra iTunes ‘u açıp iPhone ‘unuzu data kablosu ile bağlayıp solda çıkan iPhone singesine tıklayıp oradanda üstteki “İnfo” ya tıklayınca karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir. Resimlerin üzerine tıklayıp büyük hallerini görüntüleyebilirsiniz.
    Yukarıdaki ilk ekranda “Sync Contacts With” in yanındaki kutucuğa tik koyup yandaki alandan “Google Contacts” seçtikten sonra sağdaki “Configure…” tıklıyoruz. Karşınıza üstteki G-Mail bilgilerinizi isteyecek olan ekran gelecek. Buradaki bilgileri doğru bir şekilde yazıp “Tamam” a tıklayın.
    Şimdi sağ alttaki “Apply” e tıkladığınızda Senkronizasyon yani yedekleme başlayacaktır. İlk denemenizde hemen rehber yedeklenmeyebilir bu durumla karşı karşıya kalırsanız tekrar tekrar deneyin. Bu işlemin süresi internet bağlantınızın hızına göre değişecektir. Eğer problemle karşılaşmazsanız zaten karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.
    Üstteki resimde göründüğü gibi iPhone ‘daki 208 adet kartvizit yani rehber bilgisi G-Mail ‘in Kişiler bölümüne aktarılacak. Delete ve Modify alanında ilk yedekleme sırasında sıfır görürsünüz. Daha sonra rehberde ekleme, silme veya değişiklik yaptığınızda ordaki rakamlar değişecektir.
    Son olarakta G-Mail ‘in Kişiler bölümünün yedek almadan önceki ve yedek aldıktan sonraki halini aşağıdaki resimlerin üzerine tıklayarak görebilirsiniz.



    Alıntı








  2. 2
    multitrance
    Yeni Üye
    yaptım ve tüm listem silindi ne yapmam gerekiyor acil yardım lütfen

  3. 3
    multitrance
    Yeni Üye
    mail hesabında attığı biryer falan var mı acaba? itunes te backup almamıştım rehber uçtu mu? Lütfen acil yardım edin

+ Yorum Gönder
itunes rehber görüntüleme