Mumbar Dolması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Mumbar Dolması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Mumbar Dolması

    Reklam



    Mumbar Dolması

    Forum Alev
    MUMBAR DOLMASI


    M a l z e m e l e r
    * 4 adet koyun mumbarı,
    *300 gr. orta yağlı kuzu kıyma,
    * 2 su bardağı bulgur,
    * 2 çorba kaşığı domates salçası,
    * 2 yemek kaşığı pulbiber,
    yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
    * 1 orta boy ince doğranmış soğan,
    * 10 diş ezilmiş sarımsak,
    * 2 su bardağı et suyu.





    HAZIRLANIŞI:

    Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Tersi çevrilen mumbarlar tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Kıyma, bulgur, salça, karabiber, tuz, tarçın, soğan, sarmısak karıştırılarak 10 dakika yoğurulur. Bu harç bir huni yardımı ile mumbara doldurulur ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı etsuyu içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Mumbar Dolması

    Reklam



    mumbar doğu anadolu bölgesinde sıklıkla yapılan lezzetl bir yemektir zahmetli görülsede aslında kolay bir yemektir sadece mumbarların temizlenmesi ve tuzlu suda bekletilmesi zaman almaktadır







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi