Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hakan
    Administratör
    Reklam

    Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü

    Reklam



    Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü

    Forum Alev
    Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü (4 kişilik, 30 dakika)

    Malzemeler:
    • 4 ufak tavuk göğsü bonfilesi
    • 4 büyük muz kabuğu
    • 1 orta boy kabak
    • 2 domates
    • 8 yemek kaşığı koko sütü
    • Koko rendesi
    • 8 ince dilim tereyağ
    • Soya sosu
    • Fesleğen
    • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    1. Muz kabuklarını iyice yıkayıp kurumaya bırakın. Kabakları yuvalarlak ve ince dilimler halinde kesip, muz kabuklarının içine yerleştirin. Üzerine tuz ve karabiber serpin.
    2. Yıkanmış tavuk göğüslerini madalyon biçiminde kesip, kabak dilimlerinin üzerine koyun. Üzerine soya sosunu serpin.
    3. Yıkanıp, soyulmuş domatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayın ve fesleğen yapraklarıyla birlikte bonfilelerin üzerine ekleyin. Her bir porsiyona 2 yemek kaşığı koko sütü, rendelenmiş koko serpin ve ayrıca 2 ince dilim tereyağ koyun.
    4. Son olarak muz kabuklarını suyu akmayacak şekilde kapatın tahta bir şiş yardımıyla paketleyin. Ardından 15 dakika kadar mangalda pişirin.

    Kızarmış soğan dilimli hamburger (4 kişilik, 30 dakika)
    Malzemeler:
    • 500 gr. kıyma
    • İnce kıyılmış 2 soğan
    • 8 orta boy patates
    • 50 gr. tereyağ
    • 2 diş sarımsak
    • 2 ince dilimlere kesilmiş kırmızı soğan
    • 4 galeta unu
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    • 100 gr. karışık salata
    • 2 yemek kaşığı hardal
    • 5 yemek kaşığı ketçap
    • 4 yemek kaşığı üzüm sirkesi
    • 8 yemek kaşığı çiçek yağı
    • Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:
    1. Soğanları, dövülmüş sarmısak ile birlikte tereyağında hafifçe kavurun. Ardından kıymayla birlikte bir kaseye koyup, geri kalan malzemeleri ekleyip, iyice yoğurun. Ardından kırmızı pul biber, tuz ve karabiberi de ekleyin. Yoğurma işleminden sonra hamburger köftesi şekli verip, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
    2. Hamburger köftelerini ve ince kırmızı soğan dilimlerini mangalda kızartın.
    3. Patatesleri haşlayın. Ardından kabuklarını soyup, 4'e bölün ve mangalda pişirin.
    4. Salataları temizleyin ve keserek tabaklara dağıtın. Sirke ve çiçek yağını karıştırıp, tuz ve karabiber katarak salataya ekleyin.
    5. Son olarak hamburgerin üzerine çok sayıda soğan dilimleri koyun, yanında patateslerle servis yapın.



  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsü

    Reklam



    hafif muz aroması tadı vereceği bu yemek misafirlerinizin de ilgisini çekeceği gibi çocuklarınıza da hoş bir yemek yedirebilirsiniz muz kabuklarıyla kızartılmış tavuk göğsünü deneyebilirsiniz







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi