Karışık Turşu Tarifi ve Yapımı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Karışık Turşu Tarifi ve Yapımı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Karışık Turşu Tarifi ve Yapımı

    Reklam



    Karışık Turşu Tarifi ve Yapımı

    Forum Alev



    Malzemeler :
    • 1/2 kilo kornişon salatalık
    • 3 adet havuç (kabuğu soyulmuş)
    • 3 adet acur
    • 2 baş sarımsak
    • 2 çay bardağı sirke
    • 1 su bardağı kaya tuzu
    • 1.5 litre su (kaynatılıp soğumuş)
    • 4-5 dal maydanoz
    • Bir kaç tane limon dilimi

    Yapılışı :
    1. Salatalığı ve acuru akan su altında bir kaç kez iyice yıkayın. Havuç ve acuru dilimleyin. Salatalığın kenar kısımlarından çok az kesin. Sarımsakları soyup yıkayın, büyükse bir kaç parçaya kesin. Genişçe bir cam kaba suyu, tuzu ve sirkeyi ekleyip karıştırın. Kavanoza karışık olarak salatalık, acur, havuç, sarımsak ve limon dilimlerini koyup, suyu ekleyin. En üst kısmı maydanozla kapatın. Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp,oda ısısında ve karanlık ortamda 10-15 gün beklettikten sonra turşunuz hazırdır.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Karışık Turşu Tarifi ve Yapımı

    Reklam



    Yemeklerin yanında büyük bir lezzet katan turşu her sebzenin ayrı bir tadı ayrı bir lezzeti vardır. Yemeklerin yanında yenildiğinde iştah açma özelliği vardır.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi