Hamur Kızartması

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Hamur Kızartması ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Genç.bjk
    Bayan Üye
    Reklam

    Hamur Kızartması

    Reklam



    Hamur Kızartması

    Forum Alev



    Hamur Kızartması
    Malzemeler:

    Hamur:

    1 paket Mayalı Un

    4 çay bardağı ılık su

    Kızartmak için:

    Sıvı yağ

    Üzeri için:

    Susam

    Çörek otu

    Hazırlanışı:

    Hamur: Un ve mayayı karıştırın. Üzerine suyu ilave ederek mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yumuşak bir hamur elde edinceye kadar (yaklaşık 5 dakika) çırpın. Hamurun üzerini kapatın, oda sıcaklığında hacmi 2 katına çıkıncaya kadar (yaklaşık 40-50 dakika) bekletin.

    Süre sonunda hamuru biraz karıştırıp ellerinizi yağlayarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elde açarak şekillendirin ve tavada kızdırılmış yağa atarak kızartın. Arzuya göre şekillendirilen hamuru, çörek otu ve susama batırarak da kızartabilirsiniz.




  2. 2
    Sena
    Bayan Üye

    Cevap: Hamur Kızartması

    Reklam



    Herkesin evinde bikere bile olsa yapılan kolay ve pratik bir tariftir isteğe göre reçelle servis yapıldığı gibi yoğurt ve tulum peyniri ilede yenebilir







+ Yorum Gönder
hamur kızartması,  mayalı hamur kızartmasının püf noktaları
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi