Ziyafet Sofrası Nasıl Hazırlanır

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Ziyafet Sofrası Nasıl Hazırlanır ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    ReLaW
    Üye
    Reklam

    Ziyafet Sofrası Nasıl Hazırlanır

    Reklam



    Ziyafet Sofrası Nasıl Hazırlanır

    Forum Alev
    Ziyafet Sofraları Ziyafet masası hazırlamak zor bir iştir.Neyi nereye koyacağını şaşırır insan.Ancak zevkli yanları da vardır tabiki.Evinizdeki imkanlarla çok şık masalar hazırlayabilir,konuklarınızı kendinize hayran bırakabilirsiniz.

    Masaya pastel rengi keten, beyaz keten, nakışlı keten veya dantel örtü konmalıdır. Fazla alacalı ve karışık desenli örtüler ağır davetler için uygun değildir. Masaya konan örtü misafirinizin kucağına kadar inmemelidir.


    Masa’da "uyum" çok önemlidir. Yemek takımları, bardaklar, örtü ve diğer gereçler "uyum" içinde olmalıdır. Uyum sofranın ortasına yerleştirilecek bir çiçek veya şamdanla daha da çarpıcı bir hale getirilir. Burada, seçilecek çiçekler bile mümkünse yemek takımlarınızla ve masa örtüsüyle uyum içinde olmalıdır. Bir renk armonisi yaratmak özenle hazırladığınız bu daveti daha da hatırda kalıcı yapacaktır.

    Vereceğiniz menüye uygun olarak tabakları yerleştirmelisiniz. Şayet; menüde çorba yer alıyorsa, o takdirde düz yemek tabaklarının üzerinde çorba tabakları yer almalıdır. Eğer çorba menüde yer almıyorsa o takdirde ordövr servisi için düz ve büyük tabaklar yerleştirilmelidir. Tabakların yerleştirilmesi menüdeki düzenlemeyle paraleldir.

    Sofranızı hazırlarken "peçeteler" özenle katlanmalı ve yerleştirilmelidir. Değişik şekillerde katlanan peçeteler, isteğinize göre yemek takımlarınıza uygun halka biçimde bir peçetelik arasına konarak da sofralarda yerini alabilir.

    Sofrada neyi nereye koyacağınıza karar veremediyseniz, turizmci olarak size yardımcı olabilirim:

    Yemek çatalı: Tabağın solunda. Yemek bıçağı: Tabağın sağında.

    Yemek kaşığı: Tabağın sağında, bıçağın dışında.

    Balık çatalı: Tabağın solunda, çatalın dışında.

    Balık bıçağı: Tabağın sağında, yemek bıçağı dışında.

    Meze çatalı: Tabağın solunda, diğer çatalların dışında.

    Meze kaşığı: Tabağın ön kısmında.

    Çerez ve pasta çatalı: Tabağın ön kısmında, sapı sola doğru.

    Çerez ve pasta bıçağı: Tabağın ön kısmında, keskin tarafı tabağa, sapı sağa doğru. Çatalın yanında.

    Su bardağı: Tabağın sol ön kısmında

    Tuz, biberlik: İki servis tabağı arasında

    Yağ, sirke: Sofranın ortasına yakın

    Hardal ve diğer soslar: Yağ ile sirkeye yakın.

    Salata tabağı: Servis tabağının sol ilerisinde

    Meyva tabağı: Ortada

    Ekmek tabağı: Ortada

    Çiçek tanzimleri: Masanın ortasında

    Peçete: Servis tabağının solunda



  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Ziyafet Sofrası Nasıl Hazırlanır

    Reklam



    Özene bezene yemekler hazırlandıktan sonra sıra masanın şık ve gösterişli olmasını sağlamakta. Yemeklerin servis ediliş şekli ve sofranın şık olması iştahları daha çok açar.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi