Beykoz Paçası

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Beykoz Paçası ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Beykoz Paçası

    Reklam



    Beykoz Paçası

    Forum Alev
    Beykoz Paçası
    beykoz paçası tarifi - beykoz paçası yapilisi



    10 adet paça
    2 adet limon
    5 diş sarımsak
    1 kaşık zeytinyağı
    1 adet francala
    5 kaşık margarin
    2 kaşık tereyağı
    3 kaşık un
    6 adet yumurta
    tuz

    Yapılışı


    Paçalar usulüne uygun ayıklanıp, tütsülenir. Kıl kaseleri çıkarıldıktan sonra, bol suda haşlanır. Francala ortadan ikiye, o da ince uzun dilimlere, uzun dilimlere de ortadan ikiye ayrılır.

    Bu dilimler margarinle bir tavada iyice kızarana kadar kavrulur. Bir tepsiye oturtulur ve üzerine yağı ayrılmış bol paça suyu dökülür. Hafif ateşte şişene kadar pişirilir. Bir tepsiye yerleştirilen her dilimin üzerine bir parça oturtarak ısıtmaya devam edilir.

    Başka bir tencereye 2 kaşık tereyağ konur, erirken, içine yumurtalar kırılır. Tuz, iki limonun suyu, un, sarımsak, zeytinyağı ilave edilir. Karıştıra karıştıra içine 3 bardak yağı alınmış paça suyu katılır. Koyulaşmaya yüz tutunca, ateşten indirilir. Ekmekli paçanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Beykoz Paçası

    Reklam



    Çok sık duyulan bir yemektir. Farklı yemekleri ailesine sunmak isteyenler için yapılabilecek güzel yemeklerden biridir. Lezzetli ve bir o kadar da dikkat çekicidir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi