Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi





    Domates Turşusu
    Malzemeler:


    2 kg yeşil domates
    1 kg ince ve küçük sivribiber
    4 adet havuç
    1-2 dilim limon
    1,5 çay bardağı sirke
    3 tatlı kaşığı kaya tuzu (turşu tuzu)
    2 baş sarımsak
    iyi su (kaynak suyu)
    1 demet maydanoz


    Hazırlanması:


    Domates ve biberleri yıkayın. Havuçları kazıyıp halka halka doğrayın. Sarımsakları soyun.
    Sivribiberlerin başlarını hafifce kesin ya da iğne ile birkaç yerden delin.
    Sivribiber, domates, sarımsak ve havucu bu sırayı takip ederek dolana kadar kavanoza yerleştirin. (Kavanoz küçük gelirse 2 tane kullanabilirsiniz)
    Kavanoz dolunca maydanozu yıkayıp demet halinde üzerlerine kapatın. En üste de bir dilim limon yerleştirin. Sirkeyi kavanoza ilave edin.
    Tuzu kavanozu dolduracak kadar iyi suda eritip bir süzgeç yardımıyla kavanoza doldurun.
    3-4 saat kavanozu ağzı yarı açık şekilde bekletin. (Kavanozdaki hava boşaldığı için su seviyesi düşecektir) Su seviyesi azalınca ağzı dolana kadar bir miktar daha tuzlu su ilave edin.
    Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp serin ve güneş alamayan bir yerde 15-20 gün bekleyin.

    Notlar:

    Sivribiberlerin 1-2 tanesi acı olursa hem bakteri oluşumunu engellersiniz hem de güzel bir tad yakalarsınız.
    Turşunun daha erken olmasını isterseniz kavanozun dibine 10-15 nohut tanesi ekleyin, böylece fermantasyonu hızlandırırsınız.




  2. Alev
    Özel Üye

    Domates Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi Makalesine henüz yorum yazılmamış. ilk yorumu siz yapın


Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi