Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    angel_devil
    Usta Üye
    Reklam

    Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Forum Alev
    Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi



    Malzemeler:

    1 Adet küçük boy lahana

    250 gr havuç

    2 Adet kuru soğan

    2 Adet pancar arzu eden Kırmızı lahanada kullanbilir

    5 Diş sarımsak

    3 Y.Kaşığı zeytinyağı

    3 Y.Kaşığı Elma sirkesi

    1 Y Kaşığı Tuz


    Yapılışı:

    Bütün lahana ince kıyılıp bir kaba alınır.Pancar ve havuç kabukları soyulup rendenin Kalın tarafı ile rendelenir.Sarımsaklar dövülüp içine atılır.Soğanlarda piyazlık doğranıp ovulur kaba ilave edilir.Zeytinyağı tuz ve sirke ilave edilip kapta eldiven giyip yoğrulur.Takriben 7 dak. Karışım tencereye alınır. Üzerine bir kapak ters çevrilir üzerine taş konulup,tencerenin kapağı kapatılıp üç gün bekletilir.Üç günün sonunda afiyetle yenilir. Bu tarifte Şekerde vardır Yabancılar tatlı turşu yediklerinden ben koymadım.Tatlı turşu sevenler bir yemek kaşığı şeker ilave edebilir. Salata gibi yenilir. Et tavuk yanında şık olur. Özellikle çocuklara tavsiye edilir.Sindirim sistemi için bulunmaz bir ilaç..Vitamin deposudur.




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Tuzsuz Mevsim Turşusu Nasıl Yapılır Tarifi

    Reklam



    Sağlık açısından son derece önemli olan bu turşunun yapılması ve tüketilmesi tavsiye edilir. Uzun süre bekletmeye gerek kalmadan bir kaç gün sonra tüketilebilir.







+ Yorum Gönder
tuzsuz turşu nasıl yapılır,  tuzsuz turşu yapımı,  tuzsuz turşu tarifi,  tuzsuz salatalık turşusu nasıl yapılır,  tuzsuz turşu olur mu
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi