Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı

    Reklam



    Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı

    Forum Alev
    Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı




    Malzeme:
    3 yumurta
    3 çorba kaşığı un
    süt
    tuz

    Yapılışı:
    Yumurta çırpma teli ile iyice çırpılır. Un, tuz ve biraz süt eklenerek pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Sütü kontrollu koymak gerekiyor. Karışım boza kıvamında olacak.
    Bu arada bolca sıvıyağ (ben ayçiçek yağını tercih ettim) kızdırılır. İnce dilimlenmiş ekmekler yumurtalı karışıma iyice bulanarak kızgın yağda önlü arkalı kızartılır ve fazla yağını alması için kağıt havlu üzereine çıkartılır.
    Sonra, ister sabah kahvaltısı, ister ikindi çayı, ister sahurda yanında beyaz peynirle veya zeytinle veya balla veya reçelle afiyetle yenir




  2. 2
    GAZİBE
    Bayan Üye

    Cevap: Ekmek Balığı tarifi - Ekmek Balığı yapılışı

    Reklam



    Özellikle hafta sonu kahvaltılarında çocukların çok sevecekleri bir yemek olan yumurtalı ekmek bayat ekmekleri değerlendirmek için de iyi bir yöntem olmaktadır.







+ Yorum Gönder
ekmek balığı,  ekmek balığı nasıl yapılır,  ekmek balığı tarifi,  ekmek balığı yapımı,  ekmek baligi
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi