Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Hozukcan
    Emekli
    Reklam

    Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı

    Reklam



    Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı

    Forum Alev
    Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı


    MALZEMELER

    75GR UN

    50GR TEREYAĞI

    20 GR PUDRA ŞEKERİ

    200GR SÜT

    3 YUMURTA

    1 LİMON

    2 PORTAKAL

    10 KESME ŞEKER

    5-6 DAMLA KONYAK

    YETERİ KADAR LİKÖR VE TUZ



    YAPILIŞI



    Önce pudra şekeriyle 1 tutam tuz ve un iyice karıştırılır. Sonra rendelenmiş limon kabuğunun bir çay kaşığı ile yumurtalar katılır. Karışım iyice karıştırılırken azar azar süt katılır, beş altı damla konyak katıldıktan sonra hamur sıvı ve duru hale gelinceye kadar karıştırılır. Sonra çok küçük bir tavada bu hamurdan yeteri kadar sayıda omlet pişirilir.

    Omletlerin pişmesinde kullanılan yağ başka bir tavaya alınır buna portakal kabuklarıyla ovularak tatlandırılmış kesme şeker portakalın suları ve 4-5 damla likör eklenerek iyice karıştırıldıktan sonra omletler içine atılır ve bir taşım kaynatılır.

    Sonra her omlet dörde katlanarak veya rulo yapılarak servis tabağına alınır. İsteğe göre servis tabağının kenarla likör dökülüp alevlendirilerek veya tamamen sade olarak servis edilebilir.

    Not: yemeklerinde alkolü içki kullanmak istemeyenler süzet krepi üzüm suyu kullanarak tatlandırabilirler




  2. 2
    BELMA
    Bayan Üye

    Cevap: Krep Süzet tarifi - Krep Süzet yapılışı

    Reklam



    Doyurucu ve lezzetli bir tarif olan krep herkesin damak tadına göre yapılabilecek tariflerden biridir. Krep kahvaltılarda en çok aranan tariflerdendir.







+ Yorum Gönder
5 üzerinden 5.00 | Toplam : 1 kişi