Diyet Yemekleri

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Mutfak-Yemek Tarifleri Bölümünden Diyet Yemekleri ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    BERFİN
    Üye
    Reklam

    Diyet Yemekleri

    Reklam



    Diyet Yemekleri

    Forum Alev
    Kabak Terin

    Malzemeler


    4 Adet orta boy kabak
    4 Adet yumurta
    50 Gr light tereyağ
    75 Gr un
    ½ Light süt
    Tuz
    Karabiber
    ½ Çay kaşığı (isteğe bağlı)
    Muskat (küçük hindastan cevizi)

    Yapılışı

    Yıkadığınız kabakları soymadan rendeleyin
    Rendelediğiniz kabakları bir süzgececin içerisine alın (suyunu bırakması için) Kalın dipli bir tencerede yağı eritin
    Erittiğiniz yağın içerisine unu koyun ve pembeleşinceye kadar kavurun
    Daha sonra tencereye soğuk sütü ekleyin
    Orta ateşte karıştırarak koyu bir beşamel sos yapın
    Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları kırın, rendelenmiş muskat, tuz ve karabiber ekleyerek iyice çırpın.
    Kabakları avucunuzda iyice sıkarak kalan suyunu alın
    Beşamel sosun içerisine karıştırın
    Hazırladığınız karışımı yağladığınız kek kalıbına boşaltın
    Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin
    Sıcak olarak servis yapın.



  2. 2
    BERFİN
    Üye
    Reklam



    Patates Dolması

    Malzemeler


    4 Adet orta boy patates
    2 Adet orta boy domates
    3 Adet taze soğan
    1 Su bardağı az yağlı kaşar rende
    ½ demet maydanoz veya fesleğen
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Patatesleri yıkayın,
    Micro dalga fırında 4 dakika yada normal fırında yumuşayıncaya kadar pişirin,
    Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayın,
    Tuz ve karabiber ilave edin,
    Bir kabın içerisinde ince ince doğranmış maydanoz yada fesleğen ve kaşar
    peyniri ile karıştırın.
    Patatesleri fırından çıkartın, biraz soğuduktan sonra üst kısmından küçük bir kapak açarak bir kaşık yardımı ile içini boşaltın,
    Patates içini domatesli karışıma ilave edin, iyice karıştırın.
    Hazırladığınız karışımı patateslerin içine doldurun ve 1-2 dakika peynirler eriyene kadar tekrar fırınlayın.
    Sıcak olarak servis yapın.







  3. 3
    BERFİN
    Üye
    Mantar Sote

    Malzemeler


    750 Gr mantar (doğranmış)
    3 Adet dolmalık biber (ince doğranmış)
    3 Adet domates (küp şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy soğan (ince kıyılmış)
    1 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Tatkı kaşığı krema
    Tuz
    Karabiber
    2 Çorba kaşığı zeytinyağı
    Süslemek için maydanoz

    Yapılışı

    Kalın dipli bir tavada yağı ısıtın ve küp şeklinde doğranmış olan soğanları pembeleşinceye kadar sote edin.
    Soğanlara doğradığınız mantarları, sarımsağı ilave edip 5 dakika pişirin.
    Daha sonra sırasıyla küçük küçük doğradığınız dolmalık biberleri,
    domatesleri ve kremayı ekleyip 5 dakika daha pişirin.
    Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.







  4. 4
    BERFİN
    Üye
    Terbiyeli Biftek

    Malzemeler


    100 Gr yağsız biftek
    1 Çorba kaşığı limon suyu
    1 Çorba kaşığı soy sos
    1 Diş sarmısak (ince kıyılmış)
    1 Adet orta boy soğan (rendelenmiş)
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Derin bir kabın içerisinde malzemelerin hepsini iyice karıştırın
    Bifteği arada bir çevirerek hazırladığınız sos içerisinde 2 saat bekletin
    Daha sonra teflon tavada yada ızgarada pişirin
    Salata ile servis yapın.

  5. 5
    BERFİN
    Üye
    Hindi Salamlı Omlet

    Malzemeler


    1 Dilim hindi salam (ince şerit şeklinde doğranmış)
    2 Adet yumurta
    1 Çorba kaşığı light süt
    1 Çorba kaşığı redelenmiş mozzarella peynir
    1 Çay kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber

    Yapılışı

    Derin bir kabın içerisinde süt ve yumurtaları iyice çırpın
    Doğranmış salam, rendelenmiş peynir, tuz ve k.biberi kabın içerisine ekleyip, karıştırın
    Diğer tarafta, teflon tava içerisinde yağı ısıtın
    Çırptığınız yumurtalı karışımı tavaya aktarın
    Tavayı sallayarak her tarafa iyice dağılmasını sağlayın
    Omletin daha iyi pişmesi için üzerine tava büyüklüğünde bir kapak kapatın
    Alt tarafı pişen omleti kapak yardımı ile ters çevirin
    Bir kaç dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.

  6. 6
    BERFİN
    Üye
    Sebze Çorbası

    Malzemeler


    1 Adet orta boy patates (zar şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy kabak (zar şeklinde doğranmış)
    1 Adet orta boy havuç (zar şeklinde doğranmış
    5 Adet mantar (doğranmış)
    1 Adet orta boy soğan (ince doğranmış)
    2 Çorba kaşığı light süt
    2,5 Su bardağı su
    1 Çay kaşığı z.yağı
    1 Çay kaşığı krema

    Yapılışı

    Derin bir teflon tencerenin içerisinde yağı ısıtın
    Soğanları ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun
    Sebzeleri tencerenin içerisine alın, 5-6 dakika daha kavurun
    Süt ve su'yu ekleyin
    Kısık ateşte 25-30 dakika pişirin
    Soğuduktan sonra blenderdan geçirin
    Krema ile süsleyerek servis yapın.

  7. 7
    BERFİN
    Üye
    Karides Güveç

    Malzemeler


    7 Adet karides (dondurulmuş)
    1 Adet domates (küp şeklinde doğranmış)
    3 Adet mantar (ince doğranmış)
    1 Adet sivri biber (ince doğranmış)
    1 Diş sarmısak (kıyılmış)
    1 Çay kaşığı light tereyağ
    1 Çorba kaşığı su
    1 Çorba kaşığı light rendelenmiş kaşar peyniri
    Tuz
    Karabiber
    1 Adet küçük güveç

    Yapılışı


    Kalın dipli bir tavada yağı eritin
    Domates, biber, mantar, sarmısak, tuz ve k.biberi ekleyerek
    bir kaç dakika sote edin
    Daha sonra sebzeleri güveç içerisine alın
    Üzerine karidesleri yerleştirin
    Orta dercede, önceden ısıtılmış fırında 3-4 dakika pişirin
    Fırından çıkartmadan önce üzerine peynirleri serpiştirin
    Peynirler kızarıncaya kadar fırında bekletin
    Sıcak olarak servis yapın.

  8. 8
    BERFİN
    Üye
    Havuçlu sufle

    Malzemeler

    3 havuç
    2 patates
    2 yumurta
    Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
    2 çay kaşığı muskat
    2 çorba kaşığı sıvıyağı
    1 kahve fincanı un
    1 su bardağı süt
    1 tutam tuz, karabiber

    Hazırlanışı
    * Havuç ve patatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Tuzlu kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp püre halinde ezin. 1 tutam tuz, karabiber, muskat ve peyniri ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

    * Beşamel sos için; 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp unu pembeleştirin. Sütü azar azar ekleyip hafifçe koyulaşana kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Ilınınca püreye ekleyip iyice karıştırın.

    * Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Yumurta sarılarını patatesli karışıma ekleyip karıştırın. Akları ayrı bir kapta 1 tutam tuzla kar halinde çırpıp karışıma ilave edin.

    * Altı küçük sufle kalıbını hafifçe yağlayıp hazırladığınız karışımı paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp hemen servis yapın.

  9. 9
    BERFİN
    Üye
    Buğdaylı mercimek çorbası

    Malzemeler

    1 su bardağı kırmızı mercimek
    Yarım su bardağı aşurelik buğday
    6 su bardağı et suyu
    1 tutam safran
    2 çorba kaşığı soya yağı
    Tuz

    Hazırlanışı
    * Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirmeden yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

    * Et suyunu tencerede kaynatıp safranı ilave edin. Mercimeği yıkayıp süzün. Buğday ve mercimeği tencereye ekleyip kapağını kapatın ve kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Yağı ekleyip karıştırın. Tuz serpip ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın.

  10. 10
    Kobe23
    Üye
    emeğine sağlık ama bunlar wallaha bana uymaz ben yemeden duramam çatlarım

    :) :) :)

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi