Krem Karamel

+ Yorum Gönder
Yemekler ve Pasta ve Tatlılar Bölümünden Krem Karamel ile ilgili Kısaca Bilgi
  1. 1
    Sevinç
    Bayan Üye
    Reklam

    Krem Karamel

    Reklam



    Krem Karamel

    Forum Alev


    Malzemeler:
    1 Su Bardağı Pudra Şekeri
    Vanilya
    1/2 lt Süt (2 su bardağı)
    2 Adet Yumurta
    2 Adet Yumurta Sarısı
    1/2 Su Bardağı Toz Şeker
    Tuz



    HAZIRLANIŞI :
    Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritin.
    Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürün. Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın.
    Sütü ılıtın. Ilık sütü vanilya, yumurta yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırın.
    Sütlü karışımı karameli koyduğunuz kaplara bölüştürün. Kapları fırın tepsisinin içine koyun ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştirin. Tepsiyi tamamen sıcak su ile doldurun. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişirin. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakın.





  2. 2
    dıjle
    Emekli

    --->: Krem Karamel

    Reklam



    oh ohh ne guzel de gozukuyo agzım sulandıı saol paylasım ıcnn:D:D:d







  3. 3
    AyhaN
    Emekli
    ya bak yine acıktım ilerideki pastaneden alim bari isteyen var mı yollim :D:D emeğine sağlık







  4. 4
    sagocu_kız
    Bayan Üye


    Karamel sevmem ama ; görünüşe bakılırsa, denemeye değer... :p

+ Yorum Gönder
5 üzerinden | Toplam : 0 kişi